Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

INS

Afacerile din industrie, in crestere fata de anul trecut

Afacerile din industrie, in crestere fata de anul trecut


In luna ianuarie 2015, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa), in termeni nominali, a scazut fata de luna precedenta cu 1,0%, insa fata de luna corespunzatoare din anul precedent a crescut cu 5,6%, potrivit unui raport prezentat marti de INS.

"Cifra de afaceri din industrie, in luna ianuarie 2015, fata de luna ianuarie 2014, a crescut pe ansamblu cu 5,6%, datorita cresterilor din industria extractiva (+6,9%) si industria prelucratoare (+5,6%) ", se arata in raportul INS.

Pe marile grupe industriale, in aceeasi perioada, cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in sectoarele: industria bunurilor intermediare (+12,3%), industria bunurilor de capital (+10,9%), industria bunurilor de uz curent (+3,5%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+3,0%). Industria energetica a scazut cu 24,4%.

Ce a generat o scadere de la o luna la alta

Institutul National de Statistica explica existenta scaderilor din prima luna a lui 2015 comparativ cu decembrie 2014 datorita marilor grupe industiale precum industria bunurilor de uz curent si industria energetica.

"Cifra de afaceri din industrie, in luna ianuarie 2015 comparativ cu luna precedenta, a scazut pe total cu 1,0% ca urmare a scaderii industriei extractive (-1,5%) si industriei prelucratoare (-1,0%) ", anunta oficialii INS intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul institutiei.

In schimb, cresteri s-au inregistrat in industria bunurilor intermediare (+5,9%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+2,9%) si industria bunurilor de capital (+2,0%).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1361 ori