Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Afacerile Allianz-Tiriac Asigurari, in scadere, dar pe drumul cel bun

Afacerile Allianz-Tiriac Asigurari, in scadere, dar pe drumul cel bun


Afacerile Allianz-Tiriac Asigurari au scazut cu 16% in primele noua luni, la 672 milioane de lei.

Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat in primele noua luni ale acestui an prime brute subscrise in valoare 672 milioane de lei, in scadere cu 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Astfel,in aceeasi perioada a anului trecut Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat prime brute subscrise in valoare de 798 milioane de lei, au anuntat luni reprezentantii companiei.

Potrivit companiei, activitatea desfasurata de Allianz-Tiriac in perioada iulie-septembrie din anul curent a generat un profit trimestrial inainte de impozitare de 2,5 milioane de lei.

"Aceasta cifra indica o imbunatatire cu 45% a nivelului profitului inregistrat dupa primele sase luni din 2011, pana la o valoare de 8 milioane de lei ce reprezinta profitul inainte de impozitare aferent perioadei ianuarie-septembrie 2011", se mai arata in comunicat.

In ceea ce priveste volumul afacerilor, in trimestrul al treilea, Allianz-Tiriac a obtinut venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata (cumulat) de 211 milioane de lei.

In primele noua luni din 2011, valoarea primelor brute subscrise din activitatea de asigurari generale a fost de circa 600 milioane de lei, in scadere cu 18% fata de acelasi interval din 2010.

Potrivit companiei, pe toate clasele principale de asigurari non-auto volumul subscrierilor a crescut cu 7% la asigurarile de bunuri si daune la proprietati si cu 8% pe clasa de asigurari de raspundere civila generala.

Totodata, s-a inregistrat o crestere de 20% in cazul asigurarilor de sanatate, de15% pe clasa de asigurari de accidente persoane si de 34% pe clasele de asigurari maritime, aviatie si transport. Ponderea afacerilor non-auto in total venituri din asigurari generale a crescut pana la 29% la noua luni 2011, de la 22% cu un an inainte.

Cu o pondere de 71%, asigurarile auto raman, insa, determinante in definirea tendintelor evolutiei afacerilor de asigurari generale ale companiei.

Potrivit Allianz, in ceea ce priveste activitatea de asigurari obligatorii RCA, primele brute subscrise de Allianz-Tiriac s-au situat la 109 milioane de lei, in primele noua luni din 2011, fata de 164 milioane lei in acelasi interval din 2011.

Activitatea de asigurari de viata si-a continuat evolutia pozitiva, primele brute subscrise indicand o crestere de peste 7%, pana la un nivel de 72 milioane de lei in primele noua luni din 2011, de la 67 milioane lei in perioada ianuarie-septembrie din 2010.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1848 ori