Afaceri de peste un miliard de euro pentru FM Logistic

Vineri, 25 Iulie 2014, ora 15:20
1912 citiri
Afaceri de peste un miliard de euro pentru FM Logistic

FM Logistic, jucator logistic international, a incheiat anul fiscal cu rezultate excelente din punct de vedere al cifrei de afaceri si al profitabilitatii, influentate de cele doua achizitii majoare din Rusia si Brazilia.

"Norocul nu are nicio legatura cu performanta noastra. Aceasta este rezultatul de-a lungul anilor al angajamentului zilnic asumat de fiecare angajat FM Logistic in indeplinirea planului strategic al companiei", a declarat Jean-Christophe Machet, CEO.

In ultimul an fiscal, din 1 aprilie 2013 pana in 31 martie 2014, FM Logistic a inregistrat o cifra de afaceri de 1.043 miliarde euro, o crestere de 17.6 % fata de cel anterior (+21%, excluzand fluctuatiile ratei de schimb valutar). In acelasi timp si profitul operational (36.4mil Euro) a inregistrat crestere, de 23.5%. Compania isi continua cu succes traiectoria de dezvoltare conform planului strategic, care combina dezvoltarea externa cu cresterea organica.

In privinta dezvoltarii externe, FM Logistic a finalizat ultimele doua achizitii- subsidiara companiei Univeg din Rusia (iunie 2013) si McLane din Brazilia (iulie 2013), reconfirmand pozitia de lider in furnizarea serviciilor logistice in Rusia, completandu-si gama de servicii cu operatiunile pentru produsele fresh la temperatura controlata iar achizitia majora din Brazilia - o tara in plina dezvoltare cu o piata logistica care are nevoie de companii stabile care sa furnizeze servicii de calitate, cu valoare adaugata ridicata si care sa sustina dezvoltarea economica, sunt dovada determinarii FM de a face fata provocarilor pietei logistice.

Aceste actiuni de dezvoltare externa sunt completate de o crestere organica de peste 115 milioane de euro din contracte noi, semnate in ultimul an fiscal (servicii de depozitare, manipulare, transport si co-packing).

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#cifra afaceri FM Logistic, #rezultate FM Logistic, #achizitii FM Logistic , #Cifra afaceri