ADM Farm vrea consolidarea afacerii si trecerea pe crestere de anul viitor

Marti, 30 Septembrie 2014, ora 10:50
1894 citiri
ADM Farm vrea consolidarea afacerii si trecerea pe crestere de anul viitor

Distribuitorul de medicamente ADM Farm vizeaza consolidarea indicatorilor financiari, la nivel de profitabilitate si cash flow, astfel incat sa treaca pe crestere incepand de anul viitor, dupa ce in ultimii doi ani afacerile i-au scazut.

Distribuitorul s-a confruntat cu o perioada dificila in urma cu doi ani, cand unul dintre fondatori, Dragos Pop, a decedat.

"Ceea ce ne intereseaza in momentul de fata este sa ne consolidam indicatorii financiari, sa crestem calitatea acestora pe partea de profitabilitate, marja si cash flow, astfel incat sa punem compania pe crestere de anul viitor. Nu ne propunem cresteri agresive. Intr-o piata care stagneaza de atata timp, cresterile mari vin daca iei din cota de piata a competitorilor si asta inseamna sa transformi businessul intr-unul de discount. Nu ne intereseaza acest model", a declarat directorul general al companiei, Adrian Samson, care a preluat aceasta functie in august.

El a aratat ca distribuitorul vizeaza parteneriate puternice cu un numar de furnizori pe care sa se poata concentra.

"Vrem sa facem un profit onest. Intr-o piata care stagneaza vrem un business stabil, este un indicator mai important decat cresterea", a mai spus Samson.

ADM Farm are in prezent 3.500 de clienti farmacii

ADM Farm are in prezent 3.500 de clienti farmacii, 80% din vanzari fiind realizate catre farmaciile independente, iar restul de 20% catre retele.

Distribuitorul a avut anul trecut afaceri in scadere cu aproape 10%, la 695 milioane lei (157 milioane euro) si a trecut pe pierderi.

ADM Farm este detinuta de Mihai Alin Iosep si Elena Pop.

Distribuitorul a fost infiintat in vara anului 1998, ca o asociere intre prieteni, ajungand de la afaceri de la un milion de euro la 210 milioane euro la sfarsitul anului 2012. Compania are sapte filiale in Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Suceava si Timisoara. ADM Farm face parte dintr-un grup de firme alaturi de distribuitorul de produse parafarmaceutice PDG (Para Distribution Group) si 23 de farmacii sub brandul Sante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#adm farm, #industria farmaceutica , #Cash flow