Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Volumul cifrei de afaceri din industrie a crescut cu 6,1% in primele 11 luni din 2006

Volumul cifrei de afaceri din industrie a crescut cu 6,1% in primele 11 luni din 2006

Volumul cifrei de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a crescut in noiembrie atat fata de luna precedenta (plus 4,6 la suta) cat si fata de luna corespunzatoare (plus 9,4 la suta), in timp ce, in perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2006, volumul cifrei de afaceri din industrie a crescut cu 6,1 la suta fata de anul precedent, potrivit datelor centralizate de Institutul National de Statistica.

Cea mai mare crestere comparativ cu luna precedenta a fost inregistrata in industria energiei electrice si termice, gaze si apa (plus 34,1 la suta), urmata de industria extractiva cu 6,4 la suta. Industria prelucratoare a inregistrat o crestere cu 0,9 la suta.

Pe marile grupe industriale, cele mai mari cresteri le-au inregistrat industria energetica (plus 21 la suta), industria bunurilor de folosinta indelungata (plus 6,7 la suta) si industria bunurilor de capital (plus 2,7 la suta). Industria bunurilor de uz curent a inregistrat o scadere cu unu la suta.

Fata de noiembrie 2005, cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria energiei electrice si termice, gaze si apa (plus 27,4 la suta) si industria prelucratoare (plus 7,8 la suta). Industria extractiva a inregistrat o scadere cu 9,6 la suta.

Pe marile grupe industriale cele mai mari cresteri s-au inregistrat in industria bunurilor de capital (plus 16,2 la suta), in industria energetica (plus 12,5 la suta) si in industria bunurilor intermediare (plus 10,5 la suta).

Cresterea cifrei de afaceri in perioada ianuarie-noiembrie a fost sustinuta de toate cele trei sectoare: industria energiei electrice si termice, gaze si apa (plus 17,2 la suta), industria prelucratoare (plus 4,9 la suta) si industria extractiva (plus 0,3 la suta).

Pe marile grupe industriale cele mai importante cresteri s-au inregistrat in industria bunurilor de capital (plus 16,8 la suta), in industria bunurilor de folosinta indelungata (plus 9,1 la suta) si in industria bunurilor intermediare (plus sase la suta).

In luna noiembrie 2006, valoarea comenzilor noi din ramurile industriei prelucratoare care lucreaza pe baza de comenzi a insumat 10,375 miliarde lei. Cea mai mare valoare a comenzilor noi a fost inregistrata de industria bunurilor intermediare, iar cea mai mica valoare de industria bunurilor de folosinta indelungata.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1015 ori