Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romarm isi dubleaza capacitatea de productie

Romarm isi dubleaza capacitatea de productie
Romarm SA negociaza un contract de peste jumatate de miliard de dolari pentru exportul a 400 de transportoare blindate produse la Uzina Automecanica Moreni, a declarat, marti, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu.Teodor Atanasiu a spus in vizita efectuata la Uzina Automecanica Moreni, ca producatorul autohton de armament, Romarm, este in negocieri avansate pentru un contract de 400 de blindate 8x8, cu un pret minim, la dotarea standard, de 1,5 milioane de dolari.

Pentru onorarea contractului, in urmatorii trei ani, filiala Romarm, Automecanica Moreni, trebuie sa se restructureze, fiind nevoie de investitii pentru utilaje performante si pentru reducerea costurilor de productie. "Restructurarea productiei Automecanica va avea loc pentru prima data fara o restructurare a personalului", a spus presedintele AVAS.

Conducerea companiei Automecanica Moreni a evaluat capacitatea de productie a uzinei la 50 de unitati pe an, cu personalul si utilajele actuale, dar dupa restructurare se doreste atingerea unei productii de cel putin 100 de unitati, pentru a executa contractul de 400 de transportoare.

Uzina din Moreni are in prezent un contract de export pentru piese de schimb in valoare de 250.000 de euro pe an si un contract intern pentru Ministerul Apararii Nationale. De asemenea, Automecanica are in lucru un contract de mentenanta pentru 27 de blindate, care trebuie executat pana la 15 decembrie 2007, a mai precizat directorul uzinei.

Producatorul autohton de transportoare blindate are in desfasurare si contracte economice, cu societati comerciale din industria petrolului, in valoare de 6 milioane de lei. Reprezentantii Automecanica au precizat ca uzina livreaza instalatii destinate forajului pentru un producator de utilaje petroliere din Ploiesti.

Romarm este cel mai important producator de armament din Romania, detinut in proportie de 100% de Ministerul Economiei. Uzina Automecanica Moreni SA, care face parte din CN Romarm SA Bucuresti, este o societate pe actiuni cu capital integral de stat si a fost fondata in toamna anului 1968, avand ca obiect de activitate fabricarea de vehicule blindate pe roti.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>
Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1630 ori