Profilul traderului roman: Tot mai precaut si in cautarea oportunitatilor cu risc scazut

Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 13:33
1654 citiri
Profilul traderului roman: Tot mai precaut si in cautarea oportunitatilor cu risc scazut

Odata cu maturizarea pietei, se observa o crestere a timpului alocat acestei activitati si a sumelor tranzactionate, insa in acelasi timp creste si gradul de precautie al traderilor, potrivit ETX Capital.

ETX Capital, companie situata in topul firmelor specializate in investitii si servicii financiare din Marea Britanie, anunta ca anul 2014 aduce, odata cu maturizarea pietei, o crestere constanta a sumelor tranzactionate si a timpului alocat acestui tip de activitate.

In acelasi timp, date fiind schimbarile prin care a trecut piata in ultimii ani, traderii sunt tot mai precauti si cauta sa testeze si sa identifice oportunitati cu un risc cat mai scazut.

"Clientii romani incep sa fie tot mai constienti de importanta unui trading responsabil, de aceea deja se observa ca aloca tot mai mult timp acestei activitati si raspund foarte bine campaniilor bazate pe conturi demo sau pe bonusuri care pot fi castigate in functie de sumele tranzactionate", declara Andrew Edwards, Chief Executive Officer ETX Capital.

In acest sens, si campaniile jucatorilor de pe piata locala trebuie adaptate. Astfel, dincolo de bonusul de 100 de euro oferit celor care doresc sa testeze platforma inainte de a incepe tranzactionarea cu sumele proprii, pentru clientii care tranzactioneaza deja din Romania, in luna ianuarie, spre exemplu, depunerile cash primesc un credit in avans de 50%. In urmatoarele 60 de zile calendaristice, acest credit bonus poate fi castigat prin efectuarea unui numar de tranzactii in valoare de 3x din valoarea bonusului.

Potrivit ETX Capital, din totalul pietei de traderi, estimata la circa 100.000, cei activi reprezinta circa 10%. Mai mult, cei care fac trading ca principala activitate reprezinta sub 1% din totalul traderilor.

Totusi, tendintele arata ca numarul celor care incep sa tranzactioneze pentru prima data este in crestere, la fel insa si al celor care transforma aceasta preocupare in domeniul principal de activitate, odata ce capata suficienta experienta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
#trader de succes, #preocupare trader roman, #piata traderi , #Capital