Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Parcul Vitantis din Bucuresti, vandut cu peste 20 milioane de euro

Parcul Vitantis din Bucuresti, vandut cu peste 20 milioane de euro


Equest Balkan Properties a vandut parcul comercial Vitantis Shopping Center, de langa targul de masini Vitan din Bucuresti, companiei Revetas Capital, specializata in achizitia de proiecte cu dificultati financiare, intr-o tranzactie care a presupus preluarea unor datorii de peste 20 milioane euro.

"Tranzactia a constat intr-un transfer de datorii si s-a incheiat la finele lunii iunie", au declarat reprezentantii Revetas Capital, fara sa mentioneze valoarea tranzactiei.

Potrivit unor surse din piata imobiliara, compania ar fi preluat datorii de peste 20 de milioane de euro, in timp ce in cel mai recent raport de piata realizat de firma JLL se precizeaza ca tranzactia s-a ridicat la 26 milioane de euro.

Tranzactia a fost realizata prin Revetas Fund I, care ajunge astfel sa detina 15 proiecte cu peste 152.000 metri patrati in Europa Centrala si de Est.

"Aceasta este prima din mai multe achizitii pe care le avem planificate sa le facem in Romania. Revetas Fund I va investi in repozitionarea si rebranduirea Vitantis, care a fost deschis in 2008. Strategia este sa realizam un centru comercial de dimensiuni mari, care sa se adreseze familiilor, dar si celor care lucreaza in aceasta parte a Bucurestiului", a declarat Radu Boitan, senior investment director in cadrul Revetas.

Compania Revetas Capital este activa in Europa Centrala si de Est si are birouri la Londra, Bratislava, Viena, Cracovia si Bucuresti. Compania administreaza un vehicul de investitii cu un capital de 40 de milioane de euro, iar in prezent este in curs de strangere de fonduri pentru un alt vehicul, cu o tinta de capitalizare de 200 milioane de euro.

Vitantis are datorii cumulate de peste 44 de milioane de euro, cea mai mare parte din doua credite de la UniCredit Bank. Fondul urmeaza sa preia datoriile, sa incerce sa le restructureze si, de asemenea, sa repozitioneze centrul comercial.

Parcul comercial are o suprafata inchiriabila de 36.000 de metri patrati, iar printre cei mai importanti chiriasi se numara Carrefour, Casa Rusu, Praktiker si Domo. Potrivit datelor disponibile in piata, proiectul este ocupat in proportie de 70%.

Equest a achizitionat Vitantis Retail Park in decembrie 2006 pentru 31,6 milioane de euro, in care a mai investit peste 30 de milioane de euro dintr-un credit de la UniCredit Bank. In anul 2011, George Teleman, partener in cadrul fondului, a preluat 51% din centrul comercial, la un pret simbolic, la care s-au adaugat datoriile.

Equest Balkan Properties a vandut in urma cu trei luni proiectul Moldova Mall din Iasi omului de afaceri Gheorghe Iaciu si mai detine in Romania un portofoliu de birouri si un centru logistic pe autostrada Bucuresti-Pitesti.

EBP mai detine pe piata romaneasca patru cladiri de birouri de clasa A si B de mici dimensiuni, toate achizitionate in 2006 si localizate in Bucuresti, plus proiectul Equest Logistics Centre, care include un teren cu o suprafata totala de 11 de hectare, situat in Bucharest West Logistics Park

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1246 ori