NEPI vrea sa stranga 80 milioane euro prin majorare de capital, pentru investitii in Romania si Serbia

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 14:45
1745 citiri
NEPI vrea sa stranga 80 milioane euro prin majorare de capital, pentru investitii in Romania si Serbia
www.webdopoker.com

Fondul sud-african de investitii NEPI vrea sa atraga 80 de milioane de euro printr-o majorare de capital prin emisiune de actiuni, pentru a finanta achizitia centrelor comerciale Aurora Shopping Mall Buzau si Alba Iulia Strip Mall, a unui mall din Serbia si altor dezvoltari.

"Majorarea de capital depinde de pretul acceptabil pentru NEPI si o parte din fonduri vor fi folosite pentru finantarea achizitiilor efectuate. (...) Incasarile aferente se vor folosi pentru a finanta achizitiile anuntate recent de catre companie, respectiv Aurora Shopping Mall si Alba Iulia Strip Mall in Romania, si Kragujevac Plaza Shopping Mall in Serbia. Suma ramasa din incasarile aferente majorarii de capital va fi folosita partial pentru finantarea proiectelor viitoare de dezvoltare, extindere si achizitii, daca se agreeaza termeni acceptabili", se arata intr-un anunt al NEPI transmis Bursei de Valori Bucuresti, citat de Mediafax.

Operatiunea se incadreaza in strategia NEPI de a se concentra pe oportunitati care conduc la maximizarea pe termen lung a castigurilor recurente pe actiune atribuibile actionarilor.

Majorarea de capital desfasurata pe Bursa din Johannesburg va fi implementata printr-o oferta de actiuni de tip accelerated book build, care se deschide miercuri, compania avand dreptul de a inchide oferta oricand.

NEPI a cumparat de la omul de afaceri Dan Ostahie proiectele comerciale Aurora Shopping Mall Buzau si Alba Iulia Strip Mall, intr-o tranzactie de 10 milioane de euro si a anuntat ca vrea sa investeasca 6 milioane de euro pentru reconfigurarea si renovarea mall-ului din Buzau.

Fondul are in dezvoltare in Romania investitii de peste 460 de milioane de euro, in proiecte noi sau in extensii de proiecte existente, suprafata totala inchiriabila la finalizare fiind estimata la peste 250.000 metri patrati. Printre cele mai importante proiecte pe care NEPI le dezvolta in Romania se numara Mega Mall din Pantelimon, cu o suprafata inchiriabila de 70.700 metri patrati, a carei deschidere este programata in al doilea trimestru al anului 2015 si Timisoara Shopping City, in proces de obtinere a autorizatiilor necesare si de inchiriere, cu o suprafata inchiriabila de 80.000 metri patrati.

NEPI, unul dintre cei mai activi investitori de pe piata locala, detine in Romanie proiecte de retail si de birouri, printre cele mai importante Ploiesti Shopping City, City Park Constanta,Vulcan Value Center Bucuresti sau Lakeview.

Fondul este listat la Bursa de Valori Bucuresti, iar actiunile au fost tranzactionate miercuri la un pret de 38,99 lei/titlu, astfel capitalizarea NEPI este de 9,36 miliarde de lei (2,1 miliarde de euro).

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#NEPI investitii Romania Spania, #NEPI investitori piata locala , #Capital