Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Millennium Bank Romania si-a majorat capitalurile cu 285,42 milioane lei

Millennium Bank Romania si-a majorat capitalurile cu 285,42 milioane lei

Millennium Bank Romania si-a majorat capitalurile cu 285,42 milioane lei, infuzia fiind realizata de actionarul majoritar, Millennium bcp, iar capitalul social a crescut cu 62,6%, pana la 370,46 milioane lei, a anuntat banca.

Infuzia de capital a fost efectuata prin emiterea unui numar de 2.854.200 de actiuni noi, a cate 100 lei fiecare - suma reprezentand o prima de emisiune de 50 lei, pe langa valoarea nominala de 50 lei a unei actiuni.
"Aceasta infuzie de capital a fost operata conform planului de dezvoltare agreat de actionarii Millennium Bank Romania. Asa cum am declarat, avem un angajament puternic, pe termen lung, fata de piata locala si procesul de consolidare a bancii in Romania", a declarat Jose Toscano, directorul general al Millennium Bank Romania.


Aceasta este a doua infuzie de capital in Millennium Bank Romania, dupa lansarea bancii in 2007, prima majorare a capitalurilor avand loc in 2008, pana la 227,75 milioane lei.
"Conform strategiei noastre initiale, in urmatorii ani ar putea avea loc noi majorari de capital, pozitionandu-ne in continuare drept una dintre cel mai bine capitalizate banci de pe piata" a adaugat Jose Toscano.
Millennium Bank, subsidiara celui mai mare grup financiar privat din Portugalia, Millennium bcp, si-a inceput activitatea pe piata romaneasca pe data de 11 octombrie 2007, prin deschiderea simultana a 39 de sucursale, in Bucuresti si in opt orase din tara. In prezent, Millennium Bank are 71 de unitati pe teritoriul Romaniei, dintre care 23 de centre financiare, 47 de centre de credit si o sucursala de private banking.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1177 ori
Citeste mai multe desprebanca capital infuzie