Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mega Image: de trei ori mai multe magazine in mai putin de 3 ani

Mega Image: de trei ori mai multe magazine in mai putin de 3 ani

Mega Image si-a propus sa ajunga la un numar de 50 de magazine in Bucuresti pana la finalul anului 2010, de aproape trei ori mai multe decat in prezent, iar investitia medie pe magazin este un milion de euro, au declarat reprezentantii companiei la inaugurarea unui magazin in Giulesti."Vom ajunge la un numar de 50 de magazine, in Bucuresti pana la finele anului 2010, iar anul viitor vom deschide cinci magazine noi in capitala. Spatiul este cea mai mare problema cu care ne confruntam, deoarece Bucurestiul devine foarte scump. (...) Luam in considerare orice oportunitate, inclusiv achizitia unui alt lant de magazine, daca aceasta ar fi solutia optima pentru noi", a declarat directorul general Mega Image, John Kyritsis.

"Pentru anul in curs estimam o crestere mult mai mare a cifrei de afaceri, decat cea de 10% inregistrata anul trecut", a mai spus Kyritsis.

Mega Image, membra a Delhaize Group din Belgia, a inaugurat joi in cartierul bucurestean Giulesti al 17 - lea magazin din capitala. Magazinul Mega Image din Giulesti a fost construit cu o investitie de 750.000 euro si are o suprafata de 780 metri patrati, din care 700 sunt alocati spatiului de vanzare. Magazinul este al 20-lea pe care compania il are in tara, iar in afara de magazinele din Bucuresti, mai exista unul in Ploiesti si doua in Constanta.

Mega Image a inregistrat anul trecut in tara, venituri din vanzari in valoare de 70,88 milioane euro, in crestere cu 10,8% fata de anul 2005.

Delhaize Group, a inregistrat in 2005 vanzari de 18,6 miliarde euro si un profit net de 364,9 milioane euro.

Grupul detine magazine de tip supermarket in opt tari de pe trei continente: America de Nord, Europa si Asia. La sfarsitul anului 2005, grupul inregistra un numar de aproximativ 136.000 de angajati si o retea de peste 2.600 magazine. Cele mai multe magazine sunt localizate in Statele Unite, Belgia si Grecia. Grupul mai opereaza centre comerciale in Romania si Indonezia.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 999 ori