GSK Romania a platit datorii de 66,8 milioane euro

Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 11:17
1568 citiri
GSK Romania a platit datorii de 66,8 milioane euro

GSK Romania a utilizat suma de 66,8 milioane euro reprezentand majorarea de capital efectuata in luna decembrie a anului trecut pentru a-si plati datoriile catre alte entitati ale grupului britanic, acumulate din cauza termenelor lungi de plata de pe piata locala.

"Industria farmaceutica finanta, in ultimii ani, aproape in intregime sistemul de sanatate, sustinand termene de plata ce depaseau 180-200 de zile, practica indicand chiar si termene mai mari. Pe acest fond, am acumulat datorii catre alte entitati GSK din lume (furnizori de produse din interiorul GSK) si am folosit aceasta majorare de capital pentru a plati aceste datorii", a declarat directorul general al companiei, Pascal Prigent.

Majorarea a fost efectuata in numerar de catre asociatul unic al companiei, firma Setfirst Limited, inregistrata in Marea Britanie.

"Acum suntem extrem de incurajati de deciziile pozitive ale CNAS de a se alinia la legislatia europeana, lucrand cu termene de plata de 60-30 de zile", a mai spus Prigent.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, compania are un capital subscris si varsat de 453 milioane lei (101 milioane euro).

GSK Romania deruleaza activitati de import, distributie si producere de medicamente. Fabrica Europharm din Brasov este insa scoasa la vanzare de la jumatatea anului trecut.

In decembrie 2013, GSK anunta ca a intrat in etapa de selectie a cumparatorului fabricii de medicamente de la Brasov, care se va incheia in primul trimestru al acestui an si in care vrea sa cunoasca planurile companiilor interesate pentru unitatea de productie, iar daca aceasta va esua fabrica va fi inchisa in 2015.

GSK a cumparat, in 1996, 65% din actiunile Europharm, companie contolata de omul de afaceri Mihai Miron si care detinea o fabrica de medicamente la Brasov. In 2003, GSK a preluat si restul de 35% din actiunile Europharm.

Compania a derulat si un program de reorganizare a infrastructurii logistice a distribuitorului de medicamente Europharm Distributie, care a insemnat, printre altele, inchiderea depozitului din Brasov si extinderea celui din Bucuresti.

Potrivit datelor Cegedim, GSK ocupa la sfarsitul lunii septembrie locul 6 pe piata farmaceutica locala, cu o cota de 4,8%.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#majorare capital GSK, #datorii GSK, #glaxosmithkline , #Capital