Deutsche Bahn se gandeste sa se extinda in Romania si Polonia

Marti, 18 Decembrie 2007, ora 11:32
1104 citiri
Deutsche Bahn se gandeste sa se extinda in Romania si Polonia

Deutsche Bahn AG ia in considerare eventuale extinderi in Romania si Polonia, creand o companie cu capital mixt impreuna cu compania indiana producatoare de otel Jindal, a declarat pentru Financial Times Deutschland seful diviziei de logistica a companiei, Norbert Bensel.

Bensel a declarat ca grupul de cai ferate Deutsche Bahn urmareste cu atentie procesul de privatizare din Romania, unde se asteapta ca firmele de logistica detinute de stat si diviziile de transport ale cailor ferate romane sa fie vandute la o suma sub 100 de milioane de euro.

Potrivit Financial Times din Germania, Deutsche Bahn este gata sa investeasca peste 100 de milioane de euro in Polonia, intr-un posibil parteneriat cu caile ferate ruse.

"Ne asteptam la permisiunea de a actiona cel mai devreme la inceputul anului 2008", a afirmat Bensel.

Deutsche Bahn cauta sa joace un rol activ in consolidarea industriei de transport feroviar din Europa, odata ce traficul cu pasageri a inregistrat nivele scazute de crestere si se afla inca foarte reglementat.

Cu toate astea, ofertele facute companiei private feroviare poloneze CTL Logistics si tentativa de preluare a unor participatii in compania feroviara de stat din Slovenia au esuat in toamna anului 2007.

In compania cu capital mixt, infiintata cu Jindal, Bensel a declarat ca Deutsche Bahn va detine majoritatea in acest proiect, care in prima faza va administra operatiunile de transport de marfuri ale Jindal.

Acesta a declarat ca Deutsche Bahn se va ocupa pe viitor de logistica distribuitorilor feroviari germani in India.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...