Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Certinvest a devenit Aviva Investors Romania si isi majoreaza capitalul cu 4 milioane lei

Certinvest a devenit Aviva Investors Romania si isi majoreaza capitalul cu 4 milioane lei

Societatea de administrare a investitiilor Certinvest, membra a grupului Aviva, si-a schimbat denumirea in Aviva Investors, odata cu aderarea la reteaua internationala a grupului, si isi majoreaza capitalul cu 4 milioane lei, la 5,7 milioane lei, a spus directorul general al Aviva Investors Romania.Aviva Investors este divizia de investitie a grupului Aviva la nivel global si administreaza active de 297 miliarde euro.


"Avem in derulare o majorare de capital de 4 milioane lei pentru dezvoltarea activitatii companiei", a precizat, luni, directorul general al Aviva Investors Romania, Eugen Voicu.


"Este un proces care nu se refera numai la rebranding. Se refera la o noua abordare a administrarii activelor si la construirea unui grup nou, dinamic, care poate intr-adevar sa ofere solutii de investitii globale", a declarat directorul executiv al Aviva Investors, Alain Dromer.


Aviva Grup Romania a achizitionat societatea de administrare a investitiilor Certinvest in noiembrie 2007, iar la sfarsitul anului trecut, Certinvest administra active de 68,6 milioane lei (circa 19 milioane euro).


Compania de asigurari Aviva Grup Romania a afisat in 2007 prime brute subscrise de 83 milioane lei (aproape 25 milioane euro), in crestere cu 30% fata de anul anterior.


Pe piata pensiilor private obligatorii (pilon II) din Romania, Aviva era al cincilea jucator dupa active, dupa ce a incasat contributiile aferente lunii iulie.


Grupul este prezent in Romania prin Aviva Asigurari de Viata, care activeaza si pe piata pensiilor private facultative (pilon III), administrand fondul Pensia Mea.


Pe piata pensiilor private obligatorii, grupul este prezent prin Aviva Fond de Pensii, care gestioneaza fondul de pensii obligatorii (pilon II) Pensia Viva.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1319 ori