CertAsig: majorare de capital cu pana la 5 mil euro

Sambata, 10 Aprilie 2010, ora 00:21
1840 citiri
CertAsig: majorare de capital cu pana la 5 mil euro

Actionarii companiei de asigurari CertAsig au decis, in 8 martie, adoptarea unui program de majorare a capitalului social cu pana la 5 milioane euro intr-o perioada de cel mult cinci ani, potrivit unui anunt publicat in Monitorul Oficial.

Majorarea de capital ar urma sa se faca prin emisiunea de noi actiuni.

Actionarii au mai decis mandatarea consiliului de administratie al societatii ca, pe o perioada de cel mult cinci ani dupa aprobarea majorarii de capital, sa poata hotari si ridicarea dreptului de preferinta al actionarilor existenti, precum si anularea actiunilor nesubscrise in cadrul majorarii de capital, dupa epuizarea termenului aprobat pentru exercitarea dreptului de preferinta al actionarilor existenti.

La sfarsitul lunii ianuarie, compania CertAsig anuntase ca actionarul majoritar a realizat o majorare a capitalului social de 10,3 milioane lei, pana la 83,2 milioane lei.

De asemenea, Radu Frincu si-a dat demisia din functia de director general al companiei, fiind inlocuit cu directorul general adjunct, James Grindley.

Reprezentantii CertAsig au explicat ca majorarea de capital urma sa sustina continuarea cresterii afacerilor companiei, in ce priveste dezvoltarea principalelor sale linii de afaceri: asigurari maritime, asigurari de raspunderi civile, asigurari de bunuri si Casco.

CertAsig a fost infiintata in 2003, prin fuziunea a doua companii de asigurare.

In decembrie 2007, Royalton Capital Investors II - fond privat de investitii - a achizitionat 95% din capitalul social al CertAsig, prin intermediul CertAsig Holdings, angajandu-se sa sustina compania in scopul dezvoltarii acesteia in Europa Centrala si de Est.

Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare ( BERD) si Fondul European de Investitii (FEI) sunt cativa dintre investitorii fondului privat Royalton Capital Investors II. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#certasig, #majorare, #capital, #asigurari , #Capital