Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Capitalul elen investit in Romania se ridica la patru miliarde de euro

Capitalul elen investit in Romania se ridica la patru miliarde de euro

Capitalul grecesc investit in tara noastra de cele peste 3.300 companii elene depaseste patru miliarde de euro, ceea ce pozitioneaza Grecia pe locul noua in topul investitorilor straini, se arata intr-un comunicat al Camerei de Comert si Industrie Bucuresti (CCIB). O delegatie formata din oameni de afaceri reprezentand 22 de firme din Grecia s-a deplasat la Bucuresti pentru a se intalni cu parteneri romani in vederea extinderii colaborarii in domeniul produselor chimice, materialelor de constructii, echipamentelor veterinare si hranei pentru animale, textilelor, industriei incaltamintei, industriei agro-alimentare, energiei regenerabile - biodiesel, echipamentelor de irigatii, materialelor plastice, mobilei si serviciilor hoteliere, informeaza Camera.


Conducerea CCIB a subliniat faptul ca relatiile economice bilaterale romano - elene sunt echilibrate, dar ca "oamenii de afaceri romani au multe de invatat de la cei greci in domeniul turismului, industriei electronice si electrotehnice si in accesarea fondurilor europene, mai ales sub raportul investitiilor in infrastructura".


Cu acest prilejul prezentei delegatiei elene in Bucuresti, CCIB a semnat un acord economic cu Asociatia Industriasilor din provincia greaca Thessalia. al carei presedinte, Nikos Romnios, a declarat ca Romania a cunoscut o "dezvoltare impetuoasa si este in prezent o piata deosebit de atractiva pentru restul statelor din Uniunea Europeana".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1207 ori