Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca Mondiala: Tarile in curs de dezvoltare au nevoie, in continuare, de credite ieftine

Banca Mondiala: Tarile in curs de dezvoltare au nevoie, in continuare, de credite ieftine
Tarile in curs de dezvoltare au nevoie, in continuare, de credite ieftine din partea Bancii Mondiale (BM) si a altor institutii financiare, in pofida afluxului ridicat de capital privat din aceste state, a declarat economistul sef al BM, Francois Bourguignon, citat de AP.

In raportul 'Dezvoltarea Finantarii Globale 2007', banca a indicat ca afluxul de capital privat in tarile in curs de dezvoltare a atins nivelul record de 647 miliarde dolari (481,4 miliarde euro), in anul 2006, in crestere de la 431 miliarde dolari (320,7 miliarde euro) in 2005.

'Majorarea afluxului de capital privat indica o dezvoltare buna a acestor tari dar ceea ce este ingrijorator este faptul ca aceste investitii au coincis cu o reducere a creditarii si cu o intarziere a ajutoarelor promise', a adaugat Bourguignon.

Tarile in curs de dezvoltare au crescut mai repede in perioada 1995 - 2005 decat in precedentii zece ani, cresterea fiind, de asemenea, mai mare decat cea a tarilor dezvoltate economic, indica raportul Bancii Mondiale, realizat cu prilejul reuniunii de primavara.

Productia mondiala a anului 2005 a fost de aproximativ 61.000 de miliarde dolari, masurata conform paritatilor puterii de cumparare. Aceasta se traduce intr-o crestere de 45 la suta fata de anul 1995, cand productia mondiala a fost de 42.300 de miliarde dolari.

Cota parte a tarilor in curs de dezvoltare a crescut de la 39 procente la 46 procente. tarile in curs de dezvoltare din estul Asiei si zona Pacificului au crescut cel mai mult, dublandu-si productia si majorandu-si cota parte din productia globala de la 13 procente la 19 procente.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 647 ori