Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

APAPR: Unii administratorii de pensii isi vor reduce capitalul, dar nu vor iesi bani din Romania

APAPR: Unii administratorii de pensii isi vor reduce capitalul, dar nu vor iesi bani din Romania

Unii dintre administratorii de pensii private vor recurge la reduceri de capital social cu volumul pierderilor contabile realizate,masura care nu va conduce la iesiri de capital din Romania, a declarat joi presedintele Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat (APAPR), Crinu Andanut.

 

"Reducerea capitalului social este o miscare contabila, pentru ca administratorii sa-si adapteze capitalul social la reglementarea impusa de legea 31/1990", a mentionat Andanut, care a adaugat ca exista riscul ca unii participanti sa considere ca investitorii de pe aceasta piata incep sa scoata bani din Romania.


"Nu va exista nicio iesire efectiva de capital din Romania. Vorbim de pierderi ale administratorilor, nu ale fondurilor.


Activele administratorilor si cele ale fondurilor sunt complet separate si diferite. Fondurile sunt pe profit", a precizat presedintele APAPR.


Andaunut a explicat ca, pentru a respecta legea 31/1990 (raportul dintre capitalul propriu si capitalul social trebuie sa depaseasca 0,5), unii administratori vor recurge la reduceri ale capitalului social cu volumul pierderilor contabile realizate.


"Banii au fost deja cheltuiti, investiti in Romania, acum avem doar o evidentiere contabila a acestor cheltuieli", a adaugat el.


Potrivit APAPR, pierderile contabile nu afecteaza soliditatea financiara si operationala a companiilor de administrare, care mai au, chiar si dupa investitiile mari din 2007 si 2008, capitaluri totale de 400-500 milioane lei pentru a sustine activitatea pe viitor.


Administratorii de fonduri de pensii private din Romania au investit pana in prezent 1,6 miliarde lei (450 milioane euro), din care 1,1 miliarde lei sunt inregistrati drept pierderi. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 796 ori
Citeste mai multe desprecapital pensii fonduri investitii