Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Aero Vodochody si Marcovici Capital Ltd sunt singurele firme interesate de privatizarea IAR Ghimbav

Aero Vodochody si Marcovici Capital Ltd sunt singurele firme interesate de privatizarea IAR Ghimbav
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a inregistrat doar doua oferte pentru achizitionarea celor 64,89% din actiunile IAR Ghimbav, societatile interesate fiind Aero Vodochody, Cehia si Marcovici Capital, Israel, au declarat pentru NewsIn, reprezentantii ai Autoritatii. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a inregistrat doar doua oferte pentru achizitionarea celor 64,89% din actiunile IAR Ghimbav, societatile interesate fiind Aero Vodochody, Cehia si Marcovici Capital, Israel, au declarat pentru NewsIn, reprezentantii ai Autoritatii.


Initial AVAS a anuntat ca pentru privatizarea IAR Ghimbav s-au aratat interesate sapte companii: Aero Vodochody Cehia, Eurocopter Franta, Rups Brazi, UTI Systems Bucuresti, Marcovici Capital Ltd Israel, Grivco Bucuresti si RO Mike Trade Bucuresti.Reprezentantii AVAS au declarat ca in momentul de fata institutia va analiza ofertele celor doua companii.Autoritatea romana a inclus in contractul de vanzare-cumparare clauze obligatorii si nenegociabile in ceea ce priveste industria de aparare si celelalte acte normative referitoare la pregatirea economiei nationale si a teritoriului pentru aparare.IAR Ghimbav are ca activitate principala constructia si repararea de aeronave si nave. Ceilalti actionari ai societatii sunt: Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, cu 7,35% din capitalul social, SIF Transilvania, cu 4,57%, alte persoane fizice (17,25%) si juridice (5,98%).AVAS a publicat in aprilie anuntul de vanzare a pachetului de 12.250.488 actiuni, reprezentand 64,89% din capitalul social al constructorului de aeronave IAR SA Ghimbav. AVAS a prelungit de doua ori termenul de depunere a ofertelor pentru IAR Ghimbav (23 iulie si 15 septembrie) deoarece mai multe companii au dorit sa efectueze propriul audit asupra societatii brasovene.In 2006, singurul ofertant interesat de IAR SA Ghimbav a fost Eurocopter SAS Franta. Atunci, comisia de negociere a solicitat, permanent, ofertantului Eurocopter imbunatatirea ofertei depuse si a prelungit succesiv, cu perioade de 30 de zile, termenul de valabilitate a ofertei pana la data de 21 octombrie 2007.Aceasta a fost ultima prelungire a ofertei permisa de legislatia in vigoare. Pana la acea data, ofertantul nu a depus oferta finala imbunatatita si irevocabila la sediul AVAS, iar contractul de privatizare nu a putut fi incheiat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1193 ori