Administratorul special al KD Life vrea sa relanseze compania prin majorarea capitalului

Marti, 16 Martie 2010, ora 15:55
1721 citiri
Administratorul special al KD Life vrea sa relanseze compania prin majorarea capitalului

Administratorul special al KD Life are ca principale obiective majorarea capitalului social de catre actionarii actuali sau de catre un alt actionar interesat, precum si reducerea cheltuielilor, astfel incat activitatea sa sa devina eficienta, a anuntat compania, intr-un comunicat, preluat de NewsIn.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a anuntat la inceputul acestei luni ca a plasat compania KD Life Asigurari in procedura de redresare financiara prin administrare speciala si l-a numit administrator special pe Nicolae Crisan, consilier principal al departamentului Fondului de Garantare din cadrul CSA.

"S-au luat toate masurile necesare pentru conservarea activelor, recuperandu-se acolo unde este cazul sumele platite nejustificat de catre compania KD Life Asigurari SA. Ii asiguram inca o data pe aceasta cale pe detinatorii politelor de asigurare KD Life Asigurari SA de faptul ca respectivele contracte de asigurare incheiate cu compania KD Life Asigurari SA sunt in vigoare si decurg normal, fara a fi prejudiciate in vreun fel drepturile acestora", se spune in comunicatul KD Life.

Arbitrul asigurarilor a decis, in 2 martie, inlocuirea procedurii de redresare financiara pe baza de plan de redresare cu procedura de redresare financiara prin administrare speciala, modificand astfel decizia 116/2009. Supraveghetorul pietei anuntase in 10 februarie 2009 deschiderea procedurii de redresare financiara la KD Life.

CSA a mai decis, in urma verificarilor efectuate, retragerea aprobarii acordate pentru functia de director general al KD Life Asigurari lui Ian Harrocks si cea pentru functia de director general adjunct lui Kevin John Phillips, in conditiile in care cele doua persoane nu au dus la indeplinire masurile prevazute in planul de redresare.

Actionarii KD Life Asigurari au decis, in 21 ianuarie, deschiderea procedurii de lichidare voluntara a societatii si au numit ca lichidator firma Bostina & Associates Insolvency, care estimeaza ca procedura ar putea dura circa sase luni, in functie de perioada de vanzare a portofoliului.

La inceputul lunii februarie, grupul sloven KD a transmis un comunicat prin care a negat zvonurile privind intrarea in insolventa a subsidiarei romanesti KD Life, vehiculate in presa romaneasca, insa a precizat ca vrea sa se concentreze pe afacerile din pietele regionale mai profitabile, sugerand ca cea romaneasca nu face parte dintre acestea. KD Group sustinea ca doreste sa se concentreze pe pietele cu un potential mai mare de dezvoltare pentru afacerile sale, precum Slovenia sau Croatia. Grupul sloven a precizat ca arbitrul asigurarilor din Romania a fost informat despre aceasta masura si ca isi va prezenta "curand" decizia finala.

Societatea KD Life Asigurari a fost autorizata sa functioneze in mai 2006, iar la sfarsitul lui 2008 inregistrase prime brute subscrise de 6,648 milioane lei, fiind un jucator de talie mica in Romania, cu o cota de piata de 0,36%. KD Group detine 95,12% din capitalul social. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#companie, # capital, # actionari, # cheltuieli , #Capital