Liviu Dragan, CEO TotalSoft: Va urez maturitate in business!

Miercuri, 01 Ianuarie 2014, ora 00:00
3109 citiri
Liviu Dragan, CEO TotalSoft: Va urez maturitate in business!

Pentru Liviu Dragan, CEO al TotalSoft, anul 2013 a insemnat un pas catre iesirea din recesiune, iar anul 2014 este cel in care 50% din cifra de afaceri se va realiza din implementari internationale.

Cu toate acestea, asteapta un impuls si de la guvernare.

"...ne dorim si asteptam o reluare a investitiilor importante in IT care sa impulsioneze piata si sa accelereze ritmul de crestere al acesteia cu mai mult de 3-4% cat estimeaza studiile de piata", spune omul de afaceri.

Liviu Dragan vorbeste si despre alte obiective pentru 2014 si iti transmite urarile sale de bine, intr-un interviu acordat Business24.

Cum a fost anul 2013 pentru afacerile dumneavoastra?

Anul acesta am sesizat o crestere a cererii pentru solutii de business din zona privata, ceea ce ma duce cu gandul la iesirea din recesiune. Daca ma uit la valoarea contractelor semnate de TotalSoft, in special in a doua jumatate a acestui an, constat o dublare fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In 2013, piata privata a fost mai generoasa, ne-a permis sa fim mai selectivi in abordarea clientilor si sa atingem un record din punct de vedere al profitabilitatii. De altfel, anul acesta vom atinge un nivel al profitului fara precedent, la nivelul celui de dinainte de inceperea crizei economice.

Dar pentru mediul de afaceri, in general?

La nivelul mediului de afaceri privat, constat o mai mare maturizare, in special in verticalele cu un mare potential de dezvoltare in viitor. Ma refer aici la domeniul agriculturii si al serviciilor medicale, verticale in care noi ne-am propus sa ne pozitionam inca de la inceput ca un furnizor de referinta.

Am fost placut surprins sa constat o deschidere si o intelepciune in nevoia de informatizare, ca suport de crestere a afacerilor. De altfel, vorbim de doua sectoare strategie pentru Romania care se vor bucura de investitii semnificative din partea Uniunii Europene in urmatoarea perioada.

Ce va propuneti pentru afacerile dumneavoastra, in noul an?

In primul rand ma astept la o deschidere mult mai mare pe piata externa, avand in vedere ca o serie de companii multinationale au selectat deja produsul nostru de referinta, Charisma, ca solutie standard de grup.

In acest context, vedem un potential urias de a exporta tehnologie 100% romaneasca in peste 50 piete si ne propunem sa profitam cat mai mult de el.

Deja suntem prezenti cu solutii si servicii in 29 de tari si avem ca obiectiv ca in urmatorii ani sa intram pe noi piete si sa crestem veniturile din implementari internationale la 50% din cifra de afaceri.

Ce schimbari asteptati de la 2014, din punct de vedere al mediului de business?

Evident ca ne dorim si asteptam o reluare a investitiilor importante in IT care sa impulsioneze piata si sa accelereze ritmul de crestere al acesteia cu mai mult de 3-4% cat estimeaza studiile de piata.

Exista ceva ce n-ati reusit sa realizati in 2013, dar ramane obligatoriu de indeplinit in 2014?

Ne propunem sa marim viteza de crestere pe pietele externe prin atragerea de noi parteneri. Acesta ramane un obiectiv deschis pentru 2014.

Ce le urati oamenilor de afaceri care ne citesc, pentru noul an?

Maturitate in business.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#totalsoft software, #liviu dragan , #Bilant