Bilant la Fisc: amenzi de 572.000 lei

Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 14:43
1962 citiri
Bilant la Fisc: amenzi de 572.000 lei

Inspectorii fiscali au dat 262 de amenzi de 572.000 lei, intre 6 si 12 aprilie, au confiscat bunuri de peste 40.000 lei si au inaintat noua sesizari penale pentru continuarea cercetarilor pentru prejudicii de peste 12 milioane lei, a anuntat miercuri Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

De asemenea, in acest interval, acestia au stabilit sume suplimentare de plata, in sarcina agentilor economici, atrase la bugetul general consolidat de 30,39 milioane lei, constituite din diferente de impozite, taxe si contributii (22.948.349 lei), precum si accesorii aferente acestora (penalitati, dobanzi etc).

Principalele nereguli constatate, care au dus la calcularea de obligatii fiscale suplimentare si respectiv, aplicarea de amenzi contraventionale si intocmirea de sesizari penale, au fost sustragerea de la plata taxelor si impozitelor, nedeclararea veniturilor impozabile, intocmirea incompleta si necorespunzatoare a actelor si documentelor contabile, nefunctionarea la sediul social declarat, inregistrarea in evidenta contabila de facturi fiscale emise de societati tip "fantoma" si efectuarea de tranzactii fictive.

ANAF este organ de specialitate al administratiei publice centrale, institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice, in cadrul careia functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), directiile generale ale finantelor publice (DGFP) judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#fisc, #amenzi, #impozit, #bunuri , #Bilant