Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul aproba portofelul electronic

Care sunt avantajele tichetelor de masa electronice

Care sunt avantajele tichetelor de masa electronice


Emiterea tichetelor de masa pe suport electronic aduce avantaje atat pentru angajati cat si pentru angajatori. Pentru cei din urma, avantajele sunt optimizarea costurilor, educerea considerabila a volumului de munca si eliminarea costului lunar al tiparirii, spun oficialii Visa Europe.

Avantajele nu se opresc aici, se arata intr-un comunicat de presa transmis de companie. Si statul si comerciantii au de castigat pe urma deciziei.

"Salutam decizia Guvernului de aprobare a normelor de aplicare a noii legislatii privind tichetele de masa, o initiativa care are potential sa incurajeze dezvoltarea platilor electronice in Romania si sa sustina eforturile autoritatilor pentru utilizarea fondurilor in scopul destinat.

In plus, stimularea concurentei prin introducerea cardurilor de masa va conduce la cresterea eficientei si scaderea costurilor serviciilor pentru cei aproximativ 40.000 de angajatori care ofera astfel de beneficii si pentru comercianti, precum si avantaje multiple pentru circa 1,8 milioane de salariati care primesc in prezent tichete de masa"
, a declarat Catalin Cretu, director subregional pentru Romania, Croatia si Slovenia, Visa Europe.

Compania a conturat si principalele avantajele ale emiterii tichetelor de masa pe suport electronic pentru partile implicate:

Angajatori: optimizarea costurilor si a proceselor cu achizitionarea, transferul si distributia tichetelor de masa, reducerea considerabila a volumului de munca alocat si eliminarea costului lunar al tiparirii tichetelor pe suport de hartie.

Angajati: costuri zero si mai multa flexibilitate in utilizarea tichetelor de masa electronice intrucat se plateste suma exacta pentru produsul dorit, spre deosebire de cele pe suport de hartie; extinderea retelei de comercianti unde se pot utiliza tichetele de masa electronice la nivel national, respectiv la toate unitatile de alimentatie publica care accepta deja plata cu cardul; un instrument de plata sigur, care beneficiaza de toate sistemele de securitate ale cardurilor bancare si poate fi reemis in cazul pierderii sau distrugerii, fara riscul de a pierde banii sau de a fi furati.

Comercianti: posibilitatea scaderii comisioanelor pentru tichetele in format electronic prin utilizarea infrastructurii existente de acceptare a platilor cu carduri bancare; eliminarea procesului de numarare si scanare a bonurilor de masa la casierii, incasarea mai rapida a fondurilor si scaderea costurilor administrative intrucat se vor elimina operatiunile de depozitare si transport ale tichetelor de hartie.

Stat: cresterea controlului asupra emiterii si utilizarii acestor fonduri, destinate pentru acoperirea costurilor de masa, deoarece se vor putea monitoriza si limita mai eficient tranzactiile doar catre unitatile de alimentatie publica; colectarea mai eficienta si detaliata a datelor statistice privind utilizarea fondurilor.

Mai ramane un pas legislativ, insa, pentru emiterea noilor tichete de masa in format electronic: conturarea normelor de aplicare ale Legii nr. 291/2013 pentru modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2005 ori