Bancile, conduse de cei mai populari sefi din Romania

Joi, 23 Februarie 2012, ora 18:02
3446 citiri
Bancile, conduse de cei mai populari sefi din Romania

Cei mai populari sefi din Romania, in functie de mediatizarea lor in presa, conduc companii din sectorul bancar, din industria auto, telecom si asigurari.

Dominic Bruynseels

Cel mai mediatizat director executiv din Romania este Dominic Bruynseels, fostul CEO al BCR, potrivit unui studiu Media Trust, realizat in perioada 4 noiembrie 2011-3 februarie 2012.

Dominic Bruynseels a fost fost mentionat in presa in cadrul articolelor despre industria bancara, dar si in urma inlocuirii lui la conducerea BCR, de catre Tomas Spurny.

Fostul CEO de la BCR a fost mentionat in 60 de materiale in perioada in care s-a desfasurat studiul.

Dominic Bruynseels este cetatean britanic, nascut in 1959, in nord-vestul Angliei. Si-a inceput cariera bancara in 1980 ca stagiar, fiind numit Asistent Manager intr-o sucursala Barclays Bank din Londra si a lucrat timp de 27 de ani in cadrul acestei banci. A venit in Romania in 2007 si in perioada 2008-2011 a ocupat functia de presedinte BCR.

Steven van Groningen

Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank este urmatorul pe lista celor mai mediatizati sefi din Romania, cu 53 de aparitii in presa. Cele mai multe articole care il citeaza au aparut pe data de 25 noiembrie 2011, cand presedintele Traian Basescu a criticat bancile austriece si pe data de 27 ianuarie 2012, cand Steven van Groningen s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu, pentru a discuta despre solutiile de redresare ale economiei romanesti.

Steven Cornelis van Groningen a ocupat in ultimii 10 ani pozitii de top management ale subsidiarelor unor banci vest-europene in Romania, Ungaria si Rusia.

Radu Ghetea

Al treilea in TOP-ul celor mai populari sefi din Romania, in functie de aparitia in presa este Radu Ghetea, presedintele CEC Bank, al carui nume a fost mentionat in presa de 40 de ori, in perioada monitorizata. Cea mai activa zi in presa a fost 12 decembrie 2011, cand Radu Ghetea a comentat recomandarile Bancii Nationale a Romaniei.

Radu Gratian Ghetea s-a nascut in 1949 in municipiul Roman si este presedintele CEC Bank. In 2007, cand a preluat aceasta functie, Radu Gratian Ghetea era presedintele Alpha Bank Romania si al Asociatiei Romane a Bancilor.

Urmatorii in TOP-ul celor mai mediatizati sefi sunt Robert Rekkers (Banca Transilvania) cu 39 de aparitii, Mariana Gheorghe (Petrom) cu 30 de aparitii, Guy Poupet (BRD) cu 24 de aparitii, Jan Gijsen (Ford) cu 14 aparitii, Mariana Diaconescu (Asirom) cu 13 aparitii, Jerome Olive (Dacia) cu 12 aparitii, Inaki Berroeta (Vodafone) cu 11 aparitii si Brent Valmar (BMW), tot cu 11 aparitii in presa.

Mariana Gheorghe, care se afla pe locul 5 in TOP-ul aparitiilor in presa, a avut si 4 aparitii negative, in timp ce Robert Rekkers doua aparitii, iar Jerome Olive o aparitie negativa.

In cadrul studiului au fost identificate 7.771 de articole care au citat companiile in care conduc sefii din raportul MediaTrust.

Raportul se bazeaza pe aparitiile media in care apare numele si prenumele CEO-ului uneia din companiile incluse in studiu. Au fost luate in considerare informatii despre sefii monitorizati, cat si comentarii ale acestora aparute in media. Materialele promotionale si publicitatea de orice fel nu au fost luate in calcul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#cei mai buni sefi Romania, #top sefi Romania, #cei mai populari sefi Romania , #Angajatori