Videanu: angajatii ministerului vor dona "zeci de milioane de euro"

Vineri, 28 Mai 2010, ora 23:34
1897 citiri
Videanu: angajatii ministerului vor dona "zeci de milioane de euro"

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat vineri ca angajatii ministerului vor dona pentru un fond de solidaritate "zeci de milioane de euro", bani care vor fi folositi pentru echilibrarea bugetului de pensii, astfel incat "suferinta" pensionarilor sa fie cat mai scurta, potrivit Newsin.

Videanu a dat asigurari la Realitatea TV ca reprezentantii ministerului in CA si AGA ale societatilor in care statul detine participatii minoritare isi vor dona toata indemnizatia pentru un fondul de solidaritate si a anuntat totodata ca a vorbit cu directorii care primesc salarii pe baza contractului colectiv de munca, primind promisiunea ca si acestia isi vor dona o parte din salarii.

"Va fi un fond, se refera la suma de bani, dar se va varsa intr-un cont de solidaritate deschis la Trezorerie si va fi administrat de Ministerul Finantelor. Nu va fi nimeni altcineva interpus si destinatia va fi echilibrarea fondului de pensii, astfel incat, cat mai repede cu putinta sa incercam sa corectam acea reducere a pensiilor", a explicat ministrul.

Intrebat cat crede ca ar putea strange pentru acest fond de la Ministerul pe care il conduce, Videanu a raspuns: "Eu anticipez si cateva masuri pe care le avem in vedere: inclusiv directorii care fac obiectul contractului colectiv de munca, vor participa - o sa gasim solutii - cu cel putin 25 la suta din aceste sume.

Am discutat inclusiv cu sindicatele care sunt in cadrul Ministerului Economiei, in ideea de a participa la acest fond de solidaritate.

Parerea mea este ca se pot aduna zeci de milioane de euro, care pot inca din prima luna sa incerce sa compenseze aceasta reducere. Este un efort pe care o sa-l facem cu totii in ideea de a incerca ca suferinta pensionarilor, care sunt cei mai afectati de acest fenomen, sa fie una de cat mai scurta durata".

Cat despre cei care primesc indemnizatiile din participari in CA si AGA ale societatilor in care statul detine participatii minoritare, Adriean Videanu spune ca respectivii isi vor dona fara exceptie acei bani, iar in caz contrar vor fi inlocuiti.

"De la 1 iunie am dispus fiecaruia - altfel ii ridic mandatul - ca toate sumele pe care le primesc ca si reprezentanti in aceste Consilii de Administratie sau AGA sa fie donate in fondul de solidaritate. (...)

E o prestatie legala, au o responsabilitate in Consiliul de Administratie, dar am decis ca de la 1 iunie, toate sumele, cu exceptia salariului de baza care le revine de drept, sa fie donate in fondul de solidaritate", a mai spus ministrul. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#videanu, #angajati, #minister, #fond de solidaritate , #Angajati