Vezi cum au protestat soferii la benzinariile din tara

Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 23:31
1566 citiri
Vezi cum au protestat soferii la benzinariile din tara

Sute de soferi din mai multe localitati din tara protesteaza, vineri, in benzinarii fata de majorarea pretului carburantilor, alimentand masinile cu cantitati foarte mici de combustibil si platind cu monede. 

Peste 70 de soferi au protestat intr-o benzinarie din Deva

Peste 70 de soferi s-au adunat la marginea Devei, in parcarea unui supermarket, de unde au plecat cu masinile in coloana pe soseaua de centura a orasului, oprindu-se la celalalt capat al municipiului, intr-o benzinarie.

Tinerii au blocat benzinaria si au alimentat combustibil in cantitati foarte mici, platind intre 15 bani si 50 de bani.

Totodata, soferii au coborat din masini si au scandat "Hotii", "Jos Guvernul", fiind salutati cu claxoanele de soferii de TIR care treceau prin apropierea benzinariei.

Angajatii benzinariei au blocat pompele si au ramas in interiorul unitatii.

Aproximativ 50 de soferi protesteaza intr-o benzinarie din Calarasi

Aproximativ 50 de soferi protesteaza, vineri seara, intr-o benzinarie din municipiul Calarasi, incercand sa alimenteze cu mici cantitati de combustibil, iar angajatii unitatii au blocat pompele exasperati de ritmul lent in care se realizeaza operatiunea de umplere a rezervoarelor.

Protestul soferilor are loc intr-o benzinarie aflata la intrarea in Calarasi dinspre Lehliu, fara a fi blocata circulatia in zona.

"Intrarea in municipiul Calarasi nu este blocata, protestul are loc strict in benzinarie. Este vorba despre o statie de alimentare cu carburant situata la iesirea din oras spre Lehliu", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Calarasi, inspector Ramona Tudor.

Protest al soferilor nemultumiti de scumpirea carburantilor si la Cluj-Napoca

Aproximativ 20 de soferi protesteaza, vineri seara, intr-o benzinarie din municipiul Cluj-Napoca, fata de majorarea pretului carburantilor, ei platind combustibilul cu monede de 1, 5 si 10 bani si alimentand de la cateva sute de mililitri pana la doi litri.

Soferii s-au adunat in jurul orei 18.15 intr-o benzinarie de pe strada Oasului din Cluj-Napoca, spunand ca au recurs la aceasta forma de protest pentru a atrage atentia guvernantilor asupra pretului ridicat al benzinei.

Unul dintre protestatari a spus ca a schimbat o suma de 12,76 de lei la banca in monede cu care a platit valoarea carburantului.

O soferita a alimentat de 0,65 de lei, adica 120 de mililitri de benzina, pentru care a platit cu o bancnota de o suta de lei.

Un alt sofer a platit 0,70 de lei si a spus ca a ajuns in siutati de a alimenta masina "cu benzina cat pentru o drujba".

Zeci de soferi protesteaza intr-o benzinarie din Craiova

Aproximativ 30 de soferi protesteaza, vineri seara, intr-o benzinarie din Craiova, incercand sa blocheze activitatea la pompe prin achitarea cu monede a cantitatilor mici de combustibil cu care isi alimenteaza masinile.

soferii craioveni si-au dat intalnire in parcarea unui magazin din municipiu pentru a stabili benzinaria la care urma sa aiba loc protestul fata de scumpirea carburantilor.

soferii au lipite in geamurile masinilor un manifest in care apar fotografia premierului Emil Boc si mesajul "Stop taxei auto!".

"Este un mod de a protesta fata de aceste scumpiri. Majoritatea suntem studenti. Noua nu ni se subventioneaza transportul in comun, iar benzina este cat este. Practic ni se bareaza drumul la studiu si suntem nevoiti sa stam acasa in timp ce pensionarii carora li se subventioneaza transportul in comun beneficiaza de reduceri la autobuze si tramvaie", a spus unul dintre soferii protestatari.

Aproximativ 50 de soferi au blocat trei benzinarii din municipiul Sibiu


Aproximativ 50 de soferi au blocat, vineri, trei benzinarii din municipiul Sibiu, alimentand de sume foarte mici si platind doar cu monede, in semn de protest fata de pretul mare al carburantilor, activitatea statiilor de alimentare fiind blocata mai bine de o ora.

"Am alimentat de opt lei si voi plati marunt, doar cu monede. Am de gand ca dupa ce platesc sa imi spal geamurile, farurile, stopurile, numerele. Vreau sa stau foarte mult in benzinarie" a declarat Roli Bendea, unul dintre protestatari.

Soferii participanti la protest au precizat ca pretul mult prea mare al carburantilor ii determina sa isi exprime astfel nemultumirea.

Soferii spun ca vor protesta astfel in fiecare zi de vineri a saptamanii, pana cand vor determina scaderea pretului la carburanti.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#soferi, #benzinarii, #carburanti, #protest , #Angajati