Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Un nou "exit" din ASF: Dorina Mihailescu si-a dat demisia

Un nou "exit" din ASF: Dorina Mihailescu si-a dat demisia

Dorina Mihailescu a demisionat din calitatea de membru al Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara, a anuntat vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu, care a prezentat si calendarul numirii viitoarei conduceri ASF, in urma adoptarii OUG care reduce la 9 numarul membrilor acesteia.

"Am luat act de demisia a doi membri din ASF, inclusiv a doamnei Dorina Mihailescu, care a venit astazi, in calitate de membru", a declarat Dumitrescu marti, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite.

In 16 octombrie, Daniel Tudor, vicepresedinte ASF, a demisionat, invocand motive personale, atributiile sale fiiind preluate temporar de prim-vicepresedintele Daniel Daianu.

"In conducerea ASF raman noua membri. Procedura se ia de la inceput. Se numesc toti inca o data conform cu legislatia care a fost modificata. Nu au demisionat unii si raman ceilalti. Toti intra in procedura, incep audieri, trec prin audieri, fac rapoartele si se prezinta in vot, se supun votului plenului", a precizat vicepresedintele Senatului.

Potrivit legislatiei, inital, conducerea ASF avea 11 membri, ulterior Guvernul reducand numarul acestora la 9. Modificarea ordonantei privind ASF impune reluarea procedurii de numire a membrilor conducerii institutiei.

"La aceasta sedinta a birourilor permanente reunite am avut cateva chestiuni tehnice. In primul rand a fost vorba despre ASF, in sensul de a se declansa procedura in termen de 15 zile in conformitate cu prevederile legii care a modificat Ordonanta, de adoptare a Ordonantei. Am demarat procedura. Va fi depus raportul pana saptamana viitoare. Saptamana viitoare va fi un Birou Permanent care va stabili cand va fi sedinta comuna pentru a fi numita conducerea ASF", a declarat Cristian Dumitrescu.

El a precizat ca de marti incepe depunerea candidaturilor, urmata de audieri, iar saptamana viitoare se va decide cand va avea loc numirea noilor membri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1446 ori