Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tichetele cadou, cel mai folosit beneficiu salarial in Romania

Tichetele cadou, cel mai folosit beneficiu salarial in Romania
Peste 80% din companii intentioneaza sa-si recompenseze angajatii cu ocazia sfarsitului de an, iar 52% din acestea vor utiliza in acest scop tichetele cadou.

Pe langa aceasta metoda, firmele mai ofera prime, al caror buget total se afla intr-o crestere usoara, de 3,8%, si cel de-al treisprezecelea salariu, se arata intr-un studiu realizat de PayOut Payroll & Outsourcing si Zucchetti Romania.

Motivul principal pentru utilizarea tichetelor cadou este dat de costul final al acestora, cu pana la 35% mai mic decat in cazul acordarii de prime sau bonusuri cash, precizeaza un comunicat al companiei Edenred, care emite tichete si carduri pentru firme, salariati si comunitati.

Astfel tichetele de cadou sunt scutite de taxele salariale si patronale, in limita a 150 RON/ beneficiar. Lor li se aplica doar impozitul pe venit de 16%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1769 ori