Solutiile informatice pentru gestiunea resurselor umane care reduc birocratia

Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 11:31
1566 citiri
Solutiile informatice pentru gestiunea resurselor umane care reduc birocratia

Perioada concediilor si calcularea salariilor si indemnizatiilor aferente intr-o multinationala poate deveni o activitate extrem de birocratica pentru managerul de resurse umane, atunci cand trebuie sa ia in calcul cererile a sute de angajati.

Solutiile tehnologizate de gestiune a managementului resurselor umane reusesc sa reduca cu pana la 40% din timpul destinat completarii cererilor de concedii si obtinerea aprobarilor, simplificand astfel modul de lucru si crescand performanta.

Romanian Software, ofera in cadrul aplicatia de Time Management, utila atat din perspectiva implementarii unui workflow pentru aprobarea pontajului si a cererilor de concedii cat si din perspectiva planificarii si evidentei timpului lucrat pe tipuri de ore (ore de noapte, ore suplimentare, ore sarbatori legale, ore de recuperare, etc). Prin prisma acestei aplicatii care este asemenea unei interfete de introducere a datelor de pontaj se poate realiza ulterior si calculul salarial.

"Inainte de implementarea softului Time Management, datele complexe de personal erau stocate in fisiere xls. Completarea pontajelor se facea manual, descentralizat, iar validarea si colectarea acestora se realiza prin operatii greoaie si suplimentare. Elemente de calcul salarial care se determinau dupa formule complexe erau obtinute manual cu un risc de eroare crescut, acestea fiind conditionate si de alte situatii specifice care se verificau punctual", au declarat reprezentanti ai Christof Group, grup austriac cu peste 50 ani de experienta in domeniul energiilor regenerabile, al constructiilor de instalatii si echipamente.

Datorita complexitatii practicii de salarizare in cadrul grupului, prin reguli diferite de calcul aplicabile la indeplinirea cumulativa a conditiilor de apartenenta la un grup de personal si program de lucru (contracte colective, program in ture), a fost necesara configurarea de grile multiple pentru stabilirea dreptului de concediu, a sporurilor de vechime si de fidelitate, precum si modalitati diferite de calcul a salariului tarifar, indemnizatiei de concediu de odihna si bazelor de calcul ale sporurilor.

Time Management a permis configurarea mai multor programe de lucru

Aplicatia de management al timpului Time Management a permis configurarea mai multor programe de lucru, cu diagrame pentru determinarea drepturilor salariatilor care desfasoara activitatea in baza unui program de lucru inegal, cu validari multiple pentru a asigura acuratetea dar si conformitatea cu legislatia in vigoare la completarea fiselor electronice de pontaj. Aplicatia de management al timpului transfera informatiile in aplicatia de calcul salarial, dupa parcurgerea fluxului de aprobare prestabilit, de unde se calculeaza automat salariul.

"Daca inainte se petrecea foarte mult timp pentru determinarea datelor salariale si concediilor, acum aceste procese se fac automat si am simplificat pe de-o parte atat fluxul dintre salariati si departamentul de HR, iar pe de alta parte acum exista o rapiditate a raspunsurilor, salvand cu pana la 40% din timpul alocat acestor procese . In plus, activitati care inainte erau supuse erorii umane sunt acum tehnologizate si am reusit astfel sa crestem eficienta la nivelul intregii companii", adauga reprezentantii Cristof Group.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#management resurse umane, #time management , #Angajati