SNLO si Turceni disponibilizeaza 500 de angajati

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 14:05
1303 citiri
SNLO si Turceni disponibilizeaza 500 de angajati

Cateva sute de angajati ai mai multor unitati energetice si de minerit se afla in situatia de a ramane fara un loc de munca la sfarsitul acestui an, potrivit ultimelor notificari primite de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Gorj.

Purtatorul de cuvant al AJOFM Gorj, Ana-Maria Niculescu, a declarat, vineri, pentru Agerpres, ca disponibilizarile anuntate la nivelul Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO) fac parte din programul de reducere a personalului pe care unitatea il are in derulare, ele fiind cauzate insa si de lipsa lichiditatilor ca urmare a neincasarii contravalorii productiei livrate.

O alta unitate care a anuntat ca va disponibiliza personal este Complexul Energetic Turceni, de unde se pare ca vor ramane fara un loc de munca circa 200 de persoane incepand cu data de 30 decembrie.

"Am primit notificari privind disponibilizarea, in luna decembrie, a peste 500 de persoane de la mai multe unitati din judet. Cele mai multe disponibilizari se vor face la SNLO, de unde se pare ca vor pleca 300 de persoane, alte 200 la CE Turceni, 17 de la SC Conpet SA, sase de la SC Bidepa Cit Service SRL si alte trei de la o societate care are ca activitate asigurarea pazei. De asemenea, mai avem notificari privind disponibilizarea a 456 de angajati ai SC Hidroconstructia SA in lunile decembrie-martie, dar vor fi reincadrati in munca in primavara anului viitor. In fiecare an, conducerea societatii procedeaza la fel", a precizat Ana-Maria Niculescu.

Reprezentantii SNLO au mentionat ca notificarea a fost trimisa la AJOFM avand in vedere ca rezultatul financiar la sfarsit de an al unitatii este unul favorabil si se pot sustine platile compensatorii ce urmeaza sa fie achitate celor 300 de angajati disponibilizati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#disponibilizari decembrie, #disponibilizari Romania , #Angajati