Rusii si chinezii, cei mai necinstiti in afaceri

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 15:38
1188 citiri
Rusii si chinezii, cei mai necinstiti in afaceri

Conform sondajului Bribe Payers realizat de Transparency International, companiile din Rusia sunt cele mai dispuse sa ofere spaga si sa fie necinistite pentru a realiza afaceri in afara tarii.

Raportul Bribe Payers din 2011 a facut un top cu 28 dintre cele mai mari economii ale lumii, dupa criteriul probabilitatii companiilor respectivelor tari sa ofere mita in strainatate, informeaza publicatia Ria Novosti.

Companiile din Rusia si China, care au investit 120 de miliarde de dolari in afara tarii anul trecut, sunt vazute ca fiind cele mai tentate sa ofere spaga in strainatate, ceea ce este un fapt ingrijorator, potrivit reprezentantilor Transparency International.

La polul opus, companiile considerate cel mai putin probabile sa ofere spaga sunt cele din Olanda si Elvetia, urmate de Belgia, Germania si Japonia.

In ceea ce priveste companiile rusesti, Yelenea Panfilova, sefa departamentului din Rusia al Transparency International, a declarat ca nu este de mirare ca Rusia se afla pe primul loc la oferirea de spaga, explicand ca atunci cand autoritatile sunt corupte nu pot exista asteptari nici la nivelul oamenilor de afaceri.

In replica, oficialul rus Anatoly Golubev, seful Comitetului pentru Lupta impotriva Coruptiei, a afirmat ca studiul nu este relevant, deoarece exista prea putini oameni de afaceri rusi care lucreaza in strainatate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#afaceristi rusi necinstiti, #spaga Rusia , #Angajati