Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Peugeot-Citroen va desfiinta 6.000 de slujbe in Europa

Peugeot-Citroen va desfiinta 6.000 de slujbe in Europa


Constructorul francez de automobile PSA Peugeot-Citroen va desfiinta anul viitor 6.000 de locuri de munca in Europa, dintre care 4.000 in Franta, dar a precizat ca reducerile vor avea loc prin plecari naturale, nu prin concedieri.

PSA Peugeot-Citroen, al doilea mare producator auto european, are circa 167.000 de angajati pe continent, 100.000 fiind in Franta.

Cu doi mari constructori, PSA si Renault, si numerosi subcontractori, sectorul auto este considerat de importanta strategica pentru economia franceza.

Circa 10% din forta de munca franceza lucreaza in industria de automobile, potrivit datelor guvernamentale.

PSA vrea sa faca noi reduceri ale cheltuielilor, din cauza inrautatirii situatiei pe piata europeana, unde realizeaza circa 60% din vanzari.

Ca si Renault, PSA este afectat de faptul ca fabrica automobile clasa mica, a caror productie in Europa este mai putin rentabila.

"Nu vor avea loc concedieri, sau un plan de plecari voluntare", a anuntat conducerea grupului, care mizeaza pe pensionarea angajatilor si pe reconversia interna.

In urma anuntului, mai multe sute de angajati ai PSA s-au adunat in fata sediului grupului din Paris pentru a-si exprima indignarea.

"Suntem revoltati, nu exista niciun motiv pentru suprimarea de locuri de munca, intrucat PSA are lichiditati de 11 miliarde de euro", a declarat Jean-Pierre Mercier, delegat al sindicatului CGT.

El a spus ca PSA este competitiv in Franta, iar sindicatul se va bate pentru protejarea locurilor de munca.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 772 ori