Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Perioada de acordare a indemnizatiei de somaj, prelungita cu trei luni

Perioada de acordare a indemnizatiei de somaj, prelungita cu trei luni

Guvernul a aprobat prelungirea cu trei luni a perioadei in care se acorda indemnizatia de somaj, in 2009, dar si masura privind scutirea angajatorilor si salariatilor de la plata contributiilor de asigurari sociale, timp de cel mult trei luni, in cazul in care salariatii se afla in somaj tehnic.

"Persoanele ale caror raporturi de munca sau de serviciu inceteaza dupa intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2009, vor beneficia de o prelungire cu trei luni a perioadei de acordare a indemnizatiei de somaj", potrivit OUG adoptate de Guvern, informeaza un comunicat remis de Executiv. De asemenea, pentru somerii, care beneficiaza deja de indemnizatie de somaj, perioada de acordare se prelungeste cu 3 luni, de la data pana la care a fost stabilit dreptul respectiv.

Actul normativ mai prevede "scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate atat de angajatori cat si de salariatii care beneficiaza de indemnizatia de minim 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat - pe durata intreruperii temporare a activitatii angajatorului - pentru o perioada de pana la trei luni".


Comunicatul mai precizeaza ca angajatorul si salariatii sunt scutiti de la plata contributiilor de asigurari sociale fara a fi afectata calitatea de asigurat a acestora.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1325 ori