Oltchim isi tine angajatii in somaj tehnic a sasea luna la rand

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 10:35
1589 citiri
Oltchim isi tine angajatii in somaj tehnic a sasea luna la rand

Combinatul chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) va mentine 840 de angajati in somaj tehnic si in luna februarie, dupa ce in ultimele sase luni circa 1.000 de salariati au fost in aceeasi situatie din cauza lipsei materiei prime si a capitalului de lucru.

Decizia a fost adoptata marti de catre administratori, se arata intr-un raport al companiei transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Astfel, contractele de munca ale celor 840 de salariati vor fi suspendate pentru perioada 1-29 februarie.

Pe durata suspendarii contractelelor individuale de munca, salariatii primesc 80% din salariul de baza.

Salariatii vizati fac parte atat din randul celor care isi desfasoara activitatea la Ramnicu-Valcea, cat si al celor care lucreaza la divizia petrochimica din comuna Bradu, judetul Arges.

Compania Oltchim este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 54,8% din capital.

Potrivit celor mai recente raportari de la BVB, compania germana PCC SE detine 17,47% din actiunile Oltchim, iar fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, are 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.

Combinatul chimic a consemnat pierderi de aproape 110 milioane lei (26 milioane euro) in al treilea trimestru din 2011, astfel ca a incheiat primele noua luni cu un rezultat negativ de 179,7 milioane lei (42,7 milioane euro). In acelasi timp, cifra de afaceri a crescut cu 38,3%, de la 909,1 milioane lei la 1,25 miliarde de lei.

Actiunile Oltchim au inchis sesiunea bursiera de marti la pretul de 1,219 lei pe unitate, in urcare cu 0,83%. Combinatul chimic are o capitalizare de 418,37 milioane lei (96,1 milioane euro).

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
#Oltchim Ramnicu Valcea somaj, #angajati Oltchim, #somaj tehnic angajati Oltchim , #Angajati