Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oancea: Piata pensiilor facultative isi tripleaza numarul de participanti pana la sfarsitul lui 2009

Oancea: Piata pensiilor facultative isi tripleaza numarul de participanti pana la sfarsitul lui 2009

Piata pensiilor facultative isi va tripla numarul de pana la sfarsitul lui 2009, la peste 400.000, ca urmare a majorarii pragului de deductibilitate la 400 euro/angajat si a interesului in crestere al angajatorilor de a oferi pensii facultative, a declarat presedintele CSSPP, Mircea Oancea La sfarsitul lunii septembrie, cele noua fonduri de pensii facultative aveau 125.544 participanti.


"Estimam ca piata pensiilor private facultative va depasi 400.000 participanti la sfarsitul anului 2009. Aceasta crestere este determinata de aplicarea efectiva a deductibilitatii de 400 euro/angajat de la 1 ianuarie 2009", a spus Oancea.


El a adaugat ca acesta piata este "conditionata si de trecerea etapei maxime a acestei crize, astfel incat increderea sa fie recastigata in astfel de instrumente de economisire si de investire".


Oancea a explicat ca, in conditiile unei deductibilitati totale, angajatorii vor avea un interes mult mai mare de a motiva angajatii prin oferirea de pensii facultative, deoarece isi reduc din cheltuieli daca acorda aceste instrumente ca beneficii.


"Estimam o valoare a activelor de 200 milioane lei la sfarsitul anului viitor pe piata pensiilor facultative, care ar reprezenta o marja critica de active care pot fi investite in toate instrumentele disponibile pe piata", a precizat presedintele CSSPP.


La sfarsitul lui septembrie, valoarea activelor nete ale celor noua fonduri de pensii facultative (pilonul III) care isi desfasoara activitatea  ajunsese la 59,6 milioane lei (16 milioane euro), potrivit datelor publicate de arbitrul pensiilor private.


Oancea a mai spus ca, astfel, fondurile vor avea posibilitatea diversificarii portofoliului fata de situatia actuala, cand volumul activelor este prea mic.


Executivul a aprobat recent  majorarea pragului de deductibilitate la pensiile private facultative (pilonul III) pana la 400 de

euro/angajat din 2009, de la 200 euro in prezent, iar nivelul pentru asigurarile voluntare de sanatate a fost stabilit la 250 euro/angajator.


Pragul de deductibilitate pentru pensiile private facultative propus initial de Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) era de 250 de euro/angajat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1045 ori