Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O cincime din companiile din Romania acorda stimulente angajatilor din achizitii

O cincime din companiile din Romania acorda stimulente angajatilor din achizitii
In Romania 21% din companii folosesc stimulente pentru angajatii din achizitii, fata de 50% in Ungaria si Republica Ceha, dar tendinta pietei romanesti este de apropiere de media altor piete din zona, arata, miercuri, compania Roland Berger Strategy.

In privinta furnizorilor, o cincime dintre din companiile din Romania le ofera stimulente, fata de 48% in Republica Ceha si 0 % in Croatia si Polonia, mai arata studiul realizat de compania de consultanta Roland Berger Strategy.

"Romania inregistreaza o tendinta pozitiva, avand in vedere ca rezultatele studiului indica faptul ca ne ridicam la nivelul altor state din Europa Centrala si de Est si chiar mai sus, iar studiul a reflectat in special situatia achizitiilor in companiile mari", a precizat managerul proiectului, Valentin Stefan.

"Este posibil ca aceasta tendinta sa se datoreze faptului ca majoritatea companiilor intervievate in Romania sunt companii de top, detinute de corporatii straine cu conducere din afara care au venit cu cele mai bune practici", a spus managing director la biroul Roland Berger din Bucuresti, Codrut Pascu. Principalele criterii de evaluare a furnizorilor au fost calitatea produselor, termenele de livrare si respectarea acestora. Pentru Romania, termenele de livrare au o importanta deosebita in comparatie cu celelalte companii din ECE.

Studiul mai arata ca in Romania, in urmatorii cinci ani, va creste semnificativ importanta managementului stocurilor in timp ce alte companii din Europa Centrala si de Est se vor orienta catre centralizarea comenzilor si a achizitiilor globale. In prezent, in Romania peste 90% din volumul achizitiilor inregistrate este obtinut din surse multiple, ceea ce situeaza tara noastra peste nivelul din Europa Centrala si de Est.

Compania Roland Berger Strategy Consultants, infiintata in 1967, are 32 de birouri in 22 de state, dintre care noua birouri in Europa Centrala si de Est. In Romania, compania isi desfasoara activitatea din 1992.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 794 ori