Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Numarul angajatilor care au optat pentru relocarea in alte orase, in crestere

Numarul angajatilor care au optat pentru relocarea in alte orase, in crestere


Numarul angajatilor care au optat pentru relocarea in alte orase pentru a putea ocupa anumite pozitii in cadrul companiei CGS a crescut constant in ultimii ani.

Cei mai multi angajati care si-au mutat domiciliul pentru a se angaja la CGS se regasesc in Sibiu, numarul acestora crescand cu peste 10% in ultimul an; multi dintre cei care s-au mutat in Sibiu provin din localitati precum Medias, Cluj Napoca sau Ramnicu Valcea.

Numarul este in crestere si in Brasov (cu 7% in aceeasi perioada), aici schimbandu-si domiciliul persoane care locuiau anterior in localitati precum Codlea, Fagaras sau Campina. Crestere s-a inregistrat si in ceea ce priveste numarul angajatilor CGS din Bucuresti care locuiau anterior in alte orase, dar majoritatea au venit in capitala in primul rand pentru studii, iar apoi s-au angajat.

"In anii trecuti, cele mai multe relocari ale angajatilor vizau pozitii de management si doar un numar redus dintre acestea priveau pozitiile entry level. Recent insa a crescut ponderea celor care sunt dispusi sa se mute in alt oras pentru a se putea angaja in compania noastra pe o serie de pozitii de incepatori, care necesita competente speciale (de limbi straine, tehnice, comunicare etc) si carora le corespund venituri in consecinta", a declarat Vladimir Sterescu, Country Manager CGS in Romania.

CGS a scos la concurs 250 de joburi, majoritatea nou-create

In primele luni ale anului curent, CGS a scos la concurs 250 de joburi; majoritatea pozitiilor au fost locuri de munca nou-create si au vizat centrele de suport din Brasov si Sibiu, implicate in noi proiecte. Cea mai mare parte dintre joburi au fost deja acoperite, iar cele inca disponibile necesita cunoasterea limbilor engleza, spaniola, germana si franceza in centrul de suport CGS din Sibiu, respectiv engleza, germana, romana si maghiara - cele din centrul din Brasov.

"Pentru peste 20% dintre joburile scoase la concurs la inceputul acestui an, angajatii sunt in curs de relocare din alte localitati in Sibiu sau Brasov; majoritatea sunt tineri, dornici sa inceapa o cariera, dispusi sa isi inchirieze o locuinta si sa nu mai locuiasca impreuna cu parintii", a precizat Sterescu.

CGS are in Romania aproape 3.000 de angajati

CGS are in Romania aproape 3.000 de angajati in cele trei centre suport, peste 75% dintre acestia fiind tineri sub 25 de ani; aproximativ 95% sunt absolventi sau studenti ai unor institutii de invatamant superior.

Conform uzantelor din industria de profil, veniturile depind in primul rand de limba in care fiecare angajat isi desfasoara activitatea, precum si de ansamblul competentelor solicitate (tehnice, de negociere etc).

Astfel, in primul an de activitate veniturile totale lunare (salariu, tichete de masa, bonusuri etc) variaza in general de la venitul mediu brut pe economie pana la peste 1.500 Euro brut. In general, cele mai mari salarii ca incepatori le primesc vorbitorii de limbi nordice sau de olandeza, urmati de vorbitorii de germana, portugheza, limbi central-europene si de cunoscatorii limbii engleze.

Compania americana CGS este cel mai mare furnizor de solutii de outsourcing prezent pe piata din Romania, oferind solutii de profil in 18 limbi straine: servicii de customer care, suport tehnic, help desk, telesales, precum si alte servicii externalizate de multe verticale de business. In Romania, activitatea CGS este organizata in trei centre de suport, respectiv in Bucuresti, Brasov si Sibiu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1544 ori
Citeste mai multe desprecgs relocare cgs romania angajati Romania