Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Angajatii de la Metrorex, impacati de Guvern

Angajatii de la Metrorex, impacati de Guvern


Noul Contract Colectiv de Munca la nivel de SC Metrorex SA, pentru perioada octombrie 2013 - octombrie 2014, a fost inregistrat pe data de 17 octombrie la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) al Municipiului Bucuresti.

"O data cu semnarea Memorandumului in sedinta de Guvern din data de 25 septembrie, a fost posibila deblocarea negocierilor colective si incheierea noului Contract Colectiv de Munca la nivel de SC Metrorex SA, pentru perioada octombrie 2013 - octombrie 2014.

Noul Contract Colectiv de Munca a fost depus si inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca al Municipiului Bucuresti in data de 17 octombrie, fapt pentru care conflictul colectiv de munca declarat deschis inca din data de 2 aprilie a fost dezamorsat", se arata in comunicatul citat.

Sindicalistii de la Metrorex si RATB au decis sa suspende, pe 11 octombrie, greva anuntata pentru luni si marti, respectiv 14 si 15 octombrie, fiind multumiti de negocierile purtate la Ministerul Transporturilor.

"Greva de luni, 14 octombrie, de la metrou a fost suspendata. Saptamana viitoare vom semna contractul colectiv de munca. Si RATB suspenda greva de solidaritate anuntata pentru ziua de marti, intre orele 4,00-16,00. In cadrul negocierilor ni s-a promis si faptul ca salariile in toate companiile subventionate vor fi indexate cu rata inflatiei, de la 1 ianuarie 2014", a spus Ion Radoi, presedintele Uniunii Sindicatelor Lucratorilor de la Metrou (USLM), dupa negocierile purtate pe 11 octombrie cu Administratia Metrorex.

Greva generala de la metrou, care trebuia sa aiba loc luni, 14 octombrie, fusese anuntata initial pentru data de 30 septembrie, insa actiunea de protest a fost amanata in urma negocierilor incepute pe data de 18 septembrie intre reprezentantii Federatiei din Transporturi, Transloc si Servicii Publice "ATU - ROMANIA" si echipa guvernamentala.

Aproximativ 4.000 de salariati din transporturi si servicii publice din Bucuresti si din tara au protestat, in luna septembrie, in Piata Victoriei, nemultumiti, in principal, de imposibilitatea negocierii contractelor colective de munca.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1094 ori