Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Masurile de protectie sociala vor fi acordate, in continuare, indiferent de numarul angajatilor concediati

Masurile de protectie sociala vor fi acordate, in continuare, indiferent de numarul angajatilor concediati


Masurile de protectie sociala vor fi acordate ca si pana acum, indiferent de numarul angajatilor concediati.

Masurile de protectie sociala aplicate in companiile de stat in urma concedierilor colective vor fi acordate ca si pana acum, desi Finantele au propus recent ca acestea sa se acorde numai in cazul disponibilizarii a minimum 1000 de salariati. Mai exact, de aceste masuri vor putea beneficia in continuare oricate persoane, indiferent de dimensiunea disponibilizarilor, actul normativ care prevede acest lucru fiind publicat deja in Monitorul Oficial.

Prin OUG nr. 36/2013, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 251 din 30 aprilie 2013, s-a aprobat aplicarea in perioada 2013-2018 a unor masuri de protectie sociala acordate persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate in baza planurilor de disponibilizare, din cadrul unor societati nationale, regii autonome, companii nationale si societati comerciale cu capital majoritar de stat.

Acest act normativ nu precizeaza numarul de persoane disponibilizate, asa incat de prevederile acestuia poate beneficia orice numar de persoane indiferent de dimensiunea disponibilizarilor care au loc la un operator economic controlat de stat.

Totusi, Ministerul Finantelor a publicat, la inceputul lunii august, un proiect de act normativ prin care modifica prevederile OUG nr. 36/2013, in sensul ca stabileste un numar minim de persoane afectate de disponibilizari colective, in functie de care se pot acorda masurile de protectie sociala.

Cititi continuarea articolului pe Avocatnet.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1613 ori