Luxoft muta 500 de programatori din Rusia si Ucraina in Romania, Bulgaria si Polonia

Joi, 29 Mai 2014, ora 11:34
2150 citiri
Luxoft muta 500 de programatori din Rusia si Ucraina in Romania, Bulgaria si Polonia

Furnizorul de servicii IT Luxoft va muta aproximativ 500 dintre programatorii angajati de companie in Rusia si Ucraina in alte tari. Astfel, programatorii ar putea ajunge in tari precum Bulgaria, Polonia sau Romania, unde compania isi extinde birourile si are nevoie de mai multi specialisti

Motivul il reprezinta ingrijorarea clientilor din SUA si Europa cu privire la riscurile generate de tensiunile politice dintre Kiev si Moscova.

Relocarea face parte dintr-un plan al companiei de a nu avea mai mult de 20% din forta de munca intr-o singura regiune geografica, potrivit directorului general al companiei, Dmitri Losinin, citat de Mediafax.

"Este vorba numai de incredere, nu au existat probleme in activitatea noastra", a afirmat el. Luxoft avea de mai mult timp planuri pentru "echilibrarea" prezentei intre tari, dar criza din Ucraina a accelerat implementarea acestora.

Furnizorul de servicii software are circa 7.500 de angajati, din care 49% in Rusia si 29% in Ucraina, potrivit datelor de la sfarsitul lunii martie.

Actiunile companiei au crescut pe bursa din SUA de peste doua ori in sase luni de la listarea companiei in iunie 2013. Cotatia a scazut puternic in februarie, in contextul tulburarilor din Ucraina.

Luxoft are birouri in trei orase din Ucraina - Kiev, Odesa si Dnipropetrovsk. In Kiev au avut loc proteste de amploare o perioada indelungata, in timp ce in Odesa au murit peste 40 de oameni, la inceputul lunii mai, in ciocniri intre separatistii prorusi si sustinatorii guvernului de la Kiev.

Compania Epam Systems, de asemenea furnizor de servici IT pentru companii, a informat la 1 mai ca se extinde in unele tari, inclusiv Polonia, pentru a reduce riscurile legate de Ucraina.

Luxoft are birouri in Cipru, Bulgaria, Germania, Polonia, Romania, Rusia, Singapore, Elvetia, Ucraina, Marea Britanie, SUA si Vietnam. In Romania, compania are peste 800 de angajati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#programatori Luxoft, #furnizor servicii IT Luxoft, #programatori Luxoft Rusia, #tensiuni Ucraina Rusia , #Angajati