Lipsesc 60% din banii obtinute pe taxele de drum sau pod

Joi, 21 Mai 2009, ora 17:13
1682 citiri
Lipsesc 60% din banii obtinute pe taxele de drum sau pod

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, joi, ca a declansat verificari pentru a vedea modul in care sunt colectate de catre angajatii CNADR taxele de drum sau de pod, deoarece sumele virate in bugetul companiei sunt la 40% din cat ar trebui sa fie, transmite corespondentul NewsIn.

Berceanu a precizat ca acolo unde vor exista probleme, va lua masuri impotriva celor ce colecteaza banii si nu vireaza sumele in bugetul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumurilor Nationale din Romania (CNADR).

"Am declansat niste anchete inca de ieri (miercuri, n.r.). N-as vrea sa va spun unde se vor face ca vreau sa mergem pana la capat si este de preferat sa facem si niste schimbari.

Eu am mai purtat discutii cu conducerea companiei despre problematica strangerii acestor taxe care sunt undeva la nivelul de 40 la suta din cat ar trebui sa fie.

Si atunci le-am spus ca ei sunt foarte intersati sa stranga aceste taxe, dar sunt intersati sa stranga acele taxe care nu mai ajung la companie si i-am tot avertizat de doua luni incoace", a declarat Radu Berceanu in comuna doljeana Calarasi, unde a participat la manifestarile prilejuite de zilele localitatii.

Ministrul Transporturilor a mai spus ca stia de situatia de la Vama Giurgiu de ceva timp, insa i-a lasat pe procurori sa isi faca treaba.

"Iata ca s-a intamplat aceasta situatie. Eu stiam de niste lucruri care se intampla tocmai de aceea am lasat sa se ajunga pana la capat si o sa mai fie si in alte locuri astfel de surprize. Am avut informatii despe aceasta situatie.

Dar stiti, informatia nu inseamna nimic. Astfel de lucruri trebuie dovedite si de aceea spun ca controalele care urmeaza si alte masuri ce vor fi luate nu am cum sa le comunic public dar o sa le vedeti rezultatele", a subliniat Radu Berceanu.

In urma cu doua zile, opt angajati din cadrul Companiei Nationale pentru Administrarea Drumurilor Nationale din Romania (CNADNR) ce lucrau in Vama Giurgiu au fost retinuti dupa ce procurorii i-au prins in flagrant ca nu eliberau chitante pentru taxa de pod pe care o incasau de la conducatorii auto ce traversau Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#berceanu, #taxe, #sume, #angajati, #spaga, #mita, #buget , #Angajati