Jaf la o banca din sectorul 4 al Capitalei

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 13:51
1412 citiri
Jaf la o banca din sectorul 4 al Capitalei

O persoana avand o cagula pe fata a intrat intr-o sucursala BCR din zona Constantin Brancoveanu din Bucuresti, unde le-a amenintat pe casiere, a furat banii si a fugit. Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat ca talharia a avut loc la ora 10.10, Mediafax.

Agresorul a intrat in banca, avand in mana un obiect care ar fi putut fi o arma, nefiind inca stabilit daca aceasta era una adevarata sau de jucarie.

Barbatul a intrat in banca, le-a amenintat pe trei angajate, dintre care doua casiere, a luat o suma de bani si a fugit, a spus Sarca. 

Dupa ce agresorul a parasit unitatea bancara, femeile au actionat butonul de panica si au apelat serviciul 112.

 

Diana Sarca a precizat ca la unitatea respectiva a fost derulat un control in urma cu doua saptamani si s-a recomandat sa se asigure si paza umana, in banca existand doar camere de luat vederi.

Nicio persoana nu a fost ranita in urma incidentului.

Agresorul ar putea fi un tanar, care in prezent este cautat de echipaje de politie.

Masura luata in urma cu un an privind renuntarea la paza umana a fost corecta, deoarece astfel se pot evita situatiile in care agresorii sa intre in altercatii cu paznicii, a declarat purtatorul de cuvant al BCR, Cornel Cojocaru.

Corneliu Cojocaru a precizat ca personalul a respectat intocmai procedurile, iar butonul de panica a fost actionat conform acestora.

"Am renuntat la paza umana pentru ca e inutila. Nu avem paza. Am eliminat paza si am facut public acest lucru. Cea mai buna cofirmare ca a fost o masura corecta este ca am eliminat situatiile in care bancile sa se transforme in campuri de lupta, am evitat altercatiile intr-un spatiu limitat ", a spus Cornel Cojocaru, care a adaugat ca nicio persoana nu a fost ranita.

Cojocaru a spus ca la luarea aceste masuri s-au respectat intocmai normele de siguranta si toate procedurile, care au fost aprobate de politie.

"Politia a recomandat paza umana, dar este doar o recomandare pe care Politia poate sa o faca", a sustinut Cojocaru.

El a precizat ca unitatea bancara era dotata cu sisteme de supraveghere video si electronica, beneficiind si de supravegherea echipelor de patrula mobile puse la dispozitie de un furnizor privat de servicii de securitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#jaf armat, #banca, #centrul capitalei , #Angajati