Importanta imaginii la interviul de angajare

Joi, 02 Decembrie 2010, ora 15:47
2412 citiri
Importanta imaginii la interviul de angajare

In urma cu putini ani, toata lumea stia clar ce tinuta trebuie sa aleaga pentru un interviu de angajare si alegerea era foarte usoara. Odata cu trecerea anilor, regulile au devenit mai "relaxate", iar atat barbatii cat si femeile dispun acum de nenumarate variante pentru aceasta intalnire. Calitatea hainelor, compatibilitatea lor cu tine si cu cultura organizatiei din care iti doresti sa faci parte pot spune lucruri avantajoase despre tine in fata intervievatorului, informeaza Monster.com. 

Iata cateva sfaturi pentru cei care traiesc dilema alegerii unei tinute perfecte pentru interviu.

Prima impresie conteaza inca

Importanta aparentelor nu s-a diminuat odata cu aceasta “relaxare”,  singurul aspect schimbat fiind numarul variantelor din care poti alege, spun expertii.

Ce influenteaza decizia

Tine minte ca fiecare companie are propria cultura organizationala si cel mai util pentru tine ar fi sa incerci sa afli din timp care este standardul stabilit de cea in care iti doresti sa obtii un job.

Specialistii te sfatuiesc sa suni la departamentul de resurse umane si sa intrebi care este codul vestimentar specific companiei.

Unii candidati mai indrazneti aleg chiar sa se duca in locul stabilit deja cu intervievatul si sa analizeze tinutele angajatilor.

Ce poate inlocui traditionalul costum

O regula de aur a interviurilor de angajare este sa ai o tinuta putin mai eleganta decat poarta angajatii in mod normal la birou.

Astfel, evita sa porti tricouri, mai ales pe cele inscriptionate, apeland in schimb la o jacheta care sa se potriveasca unor pantaloni eleganti sau unei fuste.

Pentru unele profesii insa, costumul ramane alegerea cea mai inteleapta dar oricat de mare pare investitia, suma va parea infima pe langa castigurile aduse de un job bun.

Agentii de vanzari, bancherii sau avocatii prefera tinuta clasica, insa indiferent de decizia pe care o faci, asigura-te ca hainele ti se potrivesc si ca sunt de cea mai buna calitate.

Ar trebui sa poarte si femeile pantaloni la interviu?

Aceasta intrebare a nascut controverse de-a lungul timpului. Parerea unanim acceptata pana de curand era ca femeile trebuie sa poarte fuste.

Un articol publicat in revista Biography prezinta viata fiecarei Prime Doamne a SUA, incepand din anii’90.

Imaginile incluse in articol surprindeau tinutele elegante, iar majoritatea includeau fustele elegante, pana la Hillary Clinton care a dat startul unui nou trend, tinutele office cu pantaloni pentru femei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
#interviu, # angajare, # tinute, # costum, # haine , #Angajati