Firmele britanice vor est-europeni, dar cu masura

Luni, 11 Septembrie 2006, ora 10:12
1076 citiri

Aproximativ o cincime dintre firmele britanice doresc sa angajeze, de anul viitor, lucratori din Europa de Est, au declarat reprezentantii grupului oamenilor de afaceri din Marea Britanie, conform agentiei Reuters.Confederatia Industriei Britanice (CBI) a declarat ca 22 la suta din cele 508 firme ce au luat parte la sondajul anual privind tendintele in materie de angajare s-au aratat interesate de forta de munca provenita din statele nou aderate la Uniunea Europeana.

Din acelasi studiu reiese ca 21 la suta din firme intentioneaza sa angajeze persoane din cele 15 state ce au compus, initial, Uniunea. Numarul firmelor care doresc sa faca angajari din afara spatilui UE s-a injumatatit comparativ cu anul 2005, ajungand la 10 procente.

Cu toate acestea, CBI a atras atentia ca, desi pe termen scurt, imigrantii reprezinta o solutie pentru lipsa de personal calificat din Marea Britanie, guvernul nu ar trebui sa lase necontrolat afluxul de imigranti, mai ales dupa aderarea Romaniei si Bulgariei.

A"Noi recunoastem contributia adusa de imigranti. Dar daca adereaza Romania si Bulgaria, ar trebui sa se faca o pauza inaite de redeschiderea pietii locurilor de muncaA", a declarat directorul general adjunct al CBI, John Cridland.

Din mai 2004 si pana in luna iunie a cestui an, Marea Britanie a primit aproape o jumatate de million de imigranti din opt state est-europene. Membrii CBI au atentionat ca a venit momentul ca executivul sa faca rost de slujbe pentru tinerii britanici, intrucat rata somajului este in crestere.

Potrivit Reuters, rata somajului din Marea Britanie a ajuns, in prima jumatate a anului, la 5,5 la suta, fiind cea mai ridicata cifra inregistrata in ultimii sase ani.

Bloombiz

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...