Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Famos SA Suceava a fost preluata de Top Genko SA pentru sase milioane de euro

Famos SA Suceava a fost preluata de Top Genko SA pentru sase milioane de euro
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului /AVAS/ a vandut circa 98,7% din actiunile societatii Famos SA Suceava, producator de aparatura si instrumente medicale, cu peste 6,34 milioane de euro a informat AVAS intr-un comunicat de presa.

Contractul de vanzare-cumparare a fost semnat cu SC Top Genko S.A. Arad pentru un pachet de 24,6 milioane actiuni, reprezentand 98,73% din capitalul social al SC Famos SA Suceava.

Pretul pachetului de actiuni a reprezentat peste un milion de euro si a fost achitat integral la data semnarii contractului (31 august 2007).

Potrivit AVAS, cumparatorul s-a angajat la investitii tehnologice de peste cinci milioane de euro in urmatorii 5 ani, investitii de mediu de 54.000 euro in termen de un an si peste 250.000 euro capital de lucru in termen de maxim de 60 de zile de la semnarea contractului de vanzare-cumparare.

Cumparatorul s-a obligat sa achite toate datoriile catre AVAS, in valoare de 718.316 lei, in termen de 60 de zile de la transferul dreptului de proprietate.

Pentru o perioada de 5 ani de la data transferului dreptului de proprietate, cumparatorul s-a angajat sa nu instraineze, sa nu inchirieze si sa nu greveze cu sarcini activele societatii care contribuie la realizarea activitatii principale.

Pentru garantarea realizarii investitiilor, cumparatorul a semnat cu AVAS si un Contract de Garantie Reala Imobiliara, pentru toate actiunile cumparate. Totodata, cumparatorul si-a asumat plata unei penalitati de 30% din suma ramasa neinvestita la fiecare data scadenta, in cazul neefectuarii integrale sau partiale a investitiilor, conform contractului. In cazul nerespectarii altor obligatii contractuale, cumparatorul si-a asumat si plata unei penalitati de 20% din pretul de cumparare.

AVAS a primit, la inceputul anului, oferte din partea firmelor Top Genko si Vecchia Toscana Arad pentru producatorul de aparatura si instrumente medicale Famos Suceava.

In luna februarie, Autoritatea a selectat oferta depusa de Top Genko, in urma aplicarii grilei de punctare.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1692 ori