Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Evaluarea personalului: un proces transparent si corect cu ajutorul soft-ului HR WizOne

Evaluarea personalului: un proces transparent si corect cu ajutorul soft-ului HR WizOne


Resursele umane reprezinta principalul atu al unei companii, iar utilizarea softului HR WizOne este alegerea inteligenta pentru gestionarea personalului. WizOne este mai mult decat o aplicatie pentru pontaj. Acest program reprezinta o solutie computerizata completa pentru:

 • urmarirea evolutiei profesionale a angajatilor,
 • monitorizarea contractelor de munca,
 • planificare, bugetare si urmarirea evolutiei schemei de personal,
 • efectuarea rapida a tuturor operatiunilor specifice departamentului de resurse umane.

 • Evaluarea personalului - un moment critic pentru conducere si angajati

  Sa fim sinceri, evaluarea personalului este dificila atat pentru cei care o efectueaza, cat si pentru cei supusi evaluarii. In lipsa unui program software pentru resurse umane care monitorizeaza corect, calitativ si cantitativ, munca angajatilor, managerii trebuie sa se bazeze pe observatia directa, opiniile superiorilor ierarhici directi si ale colegilor respectivului angajat.

  Astfel, riscul unor opinii partinitoare este mare, la fel ca si lipsa unui simt de evaluare dezvoltat al celor ce emit opiniile. Echipa care a dezvoltat soft-ul pentru resurse umane WizOne s-a confruntat cu astfel de probleme in experienta lucrului cu clientii. Aceasta experienta ne-a permis sa intelegem ce lipsea de pe piata aplicatiilor de pontaj: o solutie software care stocheaza pe termen lung date privind activitatea fiecarui angajat si care permite generarea unor grile de evaluare nepartinitoare si eficiente.

  De ce WizOne?

  WizOne a fost creat pentru a fi o solutie software de resurse umane si pontaj completa pentru toate companiile, indiferent de specificul activitatii si numarul de angajati. In prezent, in Romania WizOne este utilizat pentru administrarea a peste 50.000 de angajati sub toate formele de angajare: norma intreaga sau partiala, pe termen determinat sau nedeterminat.

  Pentru a stimula si mentine standardele de profesionalism la cele mai inalt nivel, angajatorii utilizeaza soft-ul de resurse umane WizOne pentru a crea sisteme corecte, transparente si eficiente de evaluare a personalului. Printre beneficiile oferite de solutia software WizOne pentru resurse umane, amintim:

  1. Crearea de grile standardizate pentru evaluarea angajatilor

  O evaluare eficienta si corecta presupune utilizarea acelorasi criterii de performanta pentru toti angajatii de pe un anumit post. Cu ajutorul soft-ului de HR WizOne, puteti identifica criteriile relevante, ponderea acestora in evaluarea generala a fiecarui post din cadrul companiei, precum si modalitatile de cuantificare a gradului de realizare a criteriilor.

  2. Urmarirea evolutiei angajatilor

  Un element important al procesului de evaluare este monitorizarea in timp a evolutiei angajatilor. Managerii trebuie sa poata analiza modul in care angajatii isi indeplinesc angajamentele asumate si aplica indrumarile oferite in cadrul sesiunilor de evaluare anterioare.

  Prin compararea rezultatelor evaluarilor anterioare in cadrul programului software HR WizOne, puteti evalua corect evolutia in timp a performantei angajatilor dumneavoastra. Astfel, veti putea lua decizii corecte cu privire la acordarea de bonificatii sau aplicarea masurilor legale pentru slabe performante.

  3. Acces rapid la datele privind activitatea tuturor angajatilor

  Pe langa criteriile standard de evaluare, managerii tin cont si de alte aspecte legate de activitatea angajatilor: respectarea programului de lucru si a regulamentului de ordine interioara, observatiile si recomandarile superiorului ierarhic direct, preocuparea pentru perfectionare (cursuri de specializare urmate, certificari obtinute).

  Toate aceste informatii sunt disponibile in modulul specific al soft-ului de HR si pontaj WizOne pentru fiecare angajat si pot fi accesate si tiparite rapid, pentru a fi atasate la grila de evaluare.

  Intr-o lume in care atragerea si pastrarea angajatilor competenti este un avantaj competitiv important, solutia software de resurse umane WizOne este un partener corect si nepartinitor in procesul de evaluare a personalului.

  Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
  Sursa: Business24
  Articol citit de 1557 ori