Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Eurostat: Romania are cel mai mare deficit de angajati in domeniul IT

Eurostat: Romania are cel mai mare deficit de angajati in domeniul IT


Mai mult de jumatate (58%) dintre companiile din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au raportat ca in 2018 s-au confruntat cu dificultati in ocuparea locurilor vacante de specialisti IT&C (tehnologia informatiei si comunicatiilor), iar cel mai semnificativ deficit s-a inregistrat in Romania, arata datele publicate vineri de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

Aproximativ 9% dintre companiile din UE au recrutat sau au incercat sa recruteze in 2018 specialisti IT&C. In randul statelor membre, desi numai 3% dintre companiile din Romania au recrutat sau au incercat sa recruteze in 2018 specialisti IT&C, 90% dintre acestea au apreciat ca a fost dificila ocuparea acestor locuri de munca.

De asemenea, recrutarea de specialisti IT&C a fost dificila si pentru companiile din Cehia (unde 80% s-au confruntat cu dificultati), Austria (74%) si Suedia (72%).

In contrast, procentajul companiilor care s-au confruntat cu dificultati in ocuparea locurilor vacante de specialisti IT&C a fost de sub 40% in Spania (27%) si Grecia (38%).

Datele Eurostat arata ca a devenit din ce in ce mai dificil pentru companiile din UE sa recruteze specialisti IT&C. Procentajul companiilor care se confruntau cu dificultati in ocuparea locurilor vacante de specialisti ITC se situa la 37% in 2013 si la 38% in 2014. De atunci, acest procentaj a crescut semnificativ, cu 4-6 puncte procentuale in fiecare an, ajungand in 2018 la un nivel record.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1136 ori
Citeste mai multe despreangajati IT Romania job IT Romania