Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

DER STANDARD: Ford cumpara uzinele de automobile din Craiova

DER STANDARD: Ford cumpara uzinele de automobile din Craiova
DER STANDARD (Austria), 12 septembrie 2007 - Prin achizitionarea uzinelor de automobile din Craiova, concernul american Ford vrea sa-si consolideze pozitia in Europa. Uzina din tara est-europeana urmeaza sa devina un cap de pod al productiei europene de automobile, a mentionat la Frankfurt John Fleming, seful pentru Europa al concernului cu prilejul semnarii tratatului.

Pe termen lung, in uzina din Romania se vor produce annual 300.00 de automobile si motoare pe an. Primul ministru roman Calin Popescu Tariceanu a declarat la Targul international de automobile ca "Romania are sansa de a deveni tara cea mai importanta din Europa in privinta automobilelor."

Marti, guvernul roman a adoptat tratatul si o lege speciala care permite concernului Ford sa preia pentru 57 milioane de euro 72,4% din intreprinderea craioveana. Uzina a apartinut multa vreme firmai sud-coreene Daewoo, dar anul trecut statul roman a rascumparat-o. Legea privind actuala tranzactie trebuie inca adoptata de Parlament. O decizie definitiva este asteptata in cursul saptamanilor viitoare.

"Intentia noastra este de a demara productia cat mai repede posibil", a afirmat Fleming, fara a preciza insa ce tip de automobile vor fi produse la Craiova. Clar este doar ca la inceput va fi vorba despre un automobil de dimensiune mica. Dupa cum este planificat, 90% din productia romaneasca va fi destinata exportului. Craiova va contribui considerabil la cresterea productiei masinilor cu marca Ford in Europa cu peste doua milioane de bucati anual.

Concernul american a promis ca va investi 675 de milioane de euro pentru extinderea si modenizarea fostei uzine Daewoo si va majora numarul angajatilor la 7.000 de la 3.900 cati exista in momentul de fata.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 866 ori