Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Delhaize va cumpara lantul de supermarketuri La Fourmi pentru 18,6 milioane euro

Delhaize va cumpara lantul de supermarketuri La Fourmi pentru 18,6 milioane euro

Grupul belgian de supermarketuri Delhaize a anuntat ca a semnat un acord privind achizitia companiei La Fourmi, detinatoare a 14 supermarketuri in Bucuresti, contra sumei de 18,6 milioane euro, conform unui comunicat emis de companie.Delhaize a precizat ca achizitia va permite subsidiarei sale Mega Image sa isi intareasca pozitia in capitala.


"Aceasta tranzactie se muleaza perfect pe strategia de crestere a Mega Image, prin achizitia de magazine amplasate in pozitii foarte bune. Cele 14 supermarketuri ale La Fourmi vor intari pozitia retelei noastre de magazine. Ne asteptam de asemenea la oportunitati majore legate de vanzari si sinergii de pe urma acestei achizitii", a declarat directorul general al retelei Mega Image, John Kyritsis.


Grupul belgian a declarat ca veniturile obtinute in 2007 de cele 14 supermarketuri achizitionate se ridica la aproximativ 30 milioane euro (47,29 milioane dolari).


Achizitia mai trebuie sa primeasca acordul autoritatilor antitrust din Romania, fiind asteptata a fi finalizata in al doilea trimestru din 2008.


In Romania, belgienii de la Delhaize sunt prezenti din anul 2000 cand au achizitionat 51% din actiunile Mega Image, ulterior pachetul de actiuni majorandu-se la 70%. La sfarsitul lui iunie 2004, grupul belgian a preluat integral reteaua de magazine ce poarta sigla Mega Image.


In 2005, un fond privat de investitii din Grecia, Global Finance, a achizitionat o participatie de 80% din La Fourmi, aceasta fiind ulterior majorata la aproximativ 90%, restul fiind detinut de investitori privati.


La Fourmi a fost primul lant de supermarketuri deschis in Bucuresti, in 1992.


Cele 14 magazine detinute vor fi convertite in supermarketuri sub marca Mega Image.


La sfarsitul anului 2007, reteaua Mega Image era compusa din 22 de magazine, 19 in Bucuresti, 2 in Constanta si unul in Ploiesti. Numarul de angajati se ridica la aproximativ 1.200 persoane.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1265 ori