Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cuprom Romania a semnat contractul pentru preluarea RTB BOR din Serbia

Cuprom Romania a semnat contractul pentru preluarea RTB BOR din Serbia

Contractul de preluare a producatorului de cupru Rudarsko Topionicarski Basen Bor (RTB Bor) din Serbia a fost incheiat in urma negocierilor ce au durat aproape 2 luni. Finalizarea tranzactiei si preluarea activelor urmeaza sa aiba loc in termen de 120 zile de la semnare, informeaza un comunicat al companiei.

Cuprom Romania urmeaza sa preia minele de cupru subterane si de suprafata din Bor, o mina de suprafata din Majdanpek si o unitate de topire si rafinare a cuprului.

Contractul prevede achizitionarea de catre Cuprom a activelor fixe si activelor curente precum si transferul licentelor miniere detinute de companiile privatizate. Pretul care va fi platit pentru activele fixe este de 400 milioane USD, urmand ca pretul final pentru activele curente sa fie stabilit pe baza evaluarii la momentul preluarii.

Cuprom s-a angajat prin contractul de privatizare sa efectueze investitii in valoare de peste 200 milioane USD in decursul primilor 4 ani de la preluare si s-a obligat ca, pana la sfarsitul acestei perioade investitionale, sa aduca operatiunile in concordanta cu standardele locale si internationale de protectie a mediului.

RTB Bor isi desfasoara activitatea in estul Serbiei (aproape de Drobeta Turnu-Severin) si isi transporta productia pe Dunare, iar portul de referinta este Constanta, potrivit paginii de internet a societatii. Minele din Bor au fost date in exploatare in 1904, de Societatea Franceza a Minelor din Bor, cu sediul in Paris.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 942 ori